NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Τράπεζες
ανάγνωση

Περαιτέρω στήριξη των ΜμΕ επιδιώκει η Εθνική Τράπεζα

Περαιτέρω στήριξη των ΜμΕ επιδιώκει η Εθνική Τράπεζα

Την ενίσχυση των προσπαθειών για περαιτέρω - δανειακή και όχι μόνο στήριξη - των ΜμΕ της χώρας επιδιώκει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο των νέων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με την διοίκηση, η τράπεζα έχει άμεση προτεραιότητα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτή τη στρατηγική της επιλογή την υποστηρίζει και θα την υποστηρίζει με κάθε μέσο.

Όπως υπογραμμίζεται, η Εθνική έχει αυξήσει σημαντικά τις χορηγήσεις προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει οργανώσει πανελλαδικά ένα δίκτυο συμβούλων για να παρέχουν συμβουλές για τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων των ΜΜΕ και λύσεις για τις ανάγκες τους, έχει προχωρήσει επίσης σε ειδικά προϊόντα και ψηφιακές υπηρεσίες για την εύκολη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τους και έχει πετύχει με πρωτοπόρες εταιρίες της πληροφορικής συμφωνίες, με άξονα τη στήριξη και την περαιτέρω συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με τις ΜΜΕ.

Τι κάνει η Εθνική σήμερα

Με περίπου 200.000 ΜμΕ συνεργάζεται σήμερα η Εθνική Τράπεζα, έχοντας χορηγήσει 1,5 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια την τελευταία 3ετία αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς νέων επιχειρηματικών χρηματοδοτήσεων σε 26% το 2022 και 30% έως σήμερα το 2023.

Την ίδια ώρα, κατέχει ηγετική θέση στην ψηφιακή τραπεζική προχωρώντας σε σημαντικές επενδύσεις, αλλά και μετασχηματισμό συστημάτων. Συνεχίζονται επίσης οι προσπάθειες με έμφαση τον ευρύτερο μετασχηματισμό προς ένα πιο digital τοπίο, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται πάντα οι δράσεις στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων & γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία οι πελάτες της Εθνικής απέκτησαν 350.000 προϊόντα με καθαρά Digital διαδικασία (κάρτες, καταναλωτικά, τραπεζοασφαλιστικά, νέοι λογαριασμοί) και το 70% περίπου των καταναλωτικών δανείων δίνονται πλέον από τα ηλεκτρονικά κανάλια

Σύμφωνα με την διοίκηση, η επένδυση στο νέο Core banking σύστημα που είναι cloudbased, θα μας δώσει ευελιξία και διευρυμένες δυνατότητες για νέα, σύγχρονα προϊόντα και λύσεις.

Η μεγάλη εικόνα - αισιοδοξία για ΜμΕ

Υπό αυτό το πρίσμα, αξίζει να σημειωθεί πως οι ΜμΕ αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας: Στη χώρα μας λειτουργούν περίπου 865 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση του ΑΕΠ, της απασχόλησης και ευρύτερα στην υγιή διάρθρωση της Οικονομίας, καθώς:

•αντιπροσωπεύουν περίπου το 99% του συνόλου των επιχειρήσεων

•απασχολούν περίπου το 55% των εργαζομένων της χώρας

•συνεισφέρουν περίπου στο 38% της Προστιθέμενης Αξίας

Αν και σε αριθμό υπερτερούν οι ατομικές επιχειρήσεις(80%), το μεγαλύτερο μερίδιο του κύκλου εργασιών (της τάξης του 60%) παράγεται από εταιρείες διάφορων νομικών μορφών (ΑΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ κτλ.)

Πρόσφατα στοιχεία έρευνας της ΕΤΕ, εκπέμπουν αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία των ελληνικών ΜμΕ την επόμενη 3ετία. Ειδικότερα:

Δυνατή ανάπτυξη το 2023 υποδηλώνει ο Δείκτης Εμπιστοσύνης των ΜμΕ που αυξήθηκε κατά 8 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2023 (φτάνοντας τις 16), με ατμομηχανή τις επενδύσεις εφόσον το 43% των ΜμΕ εκτιμά ότι την επόμενη τριετία θα αυξήσει το συνολικό ύψος των επενδύσεών του συγκριτικά με την προηγούμενη τριετία ενδεικτικά στους άξονες: Πράσινες επενδύσεις, Αναβάθμιση εγκαταστάσεων, Ψηφιακά εργαλεία, Επέκταση στο εξωτερικό.

διαβάστε επίσης: Αισιόδοξα μηνύματα για ΜμΕ: Ανάπτυξη σε βάθος τριετίας

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr