NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Απονομή του βραβείου «Προμηθέας» στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis

Απονομή του βραβείου «Προμηθέας» στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, τίμησε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. George Tsunis, με το βραβείο «Προμηθέας» σε μια ειδική τελετή, στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, στις 31 Μαΐου.

Το βραβείο αυτό απονέμεται σε προσωπικότητες που καλύπτουν καίριες θέσεις και διαμορφώνουν την πολιτική πραγματικότητα.

Το βραβείο «Προμηθέας» απένειμε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, τιμώντας τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Στην ομιλία του παρατήρησε ότι όπως ο μυθικός Τιτάνας Προμηθέας, έδωσε τη φωτιά στην ανθρωπότητα για να μπορέσουν οι άνθρωποι να προστατευτούν, η επιστήμη σήμερα ανακαλύπτει τη γνώση και την παραδίδει στην ανθρωπότητα για τη βελτίωσή της. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στοχεύει σε ένα μεταμορφωτικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία μέσω της συνεχούς καινοτομίας στην έρευνα, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα. Το διαχρονικό όραμα του Πανεπιστημίου είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς ευρηματικών ηγετών, που δεν είναι ικανοποιημένοι με το να βαδίζουν στα κοινά μονοπάτια, αλλά είναι πρόθυμοι και ικανοί να προσαρμοστούν στο νέο δυναμικό και ταραχώδες περιβάλλον, ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία ως νέα πρόκληση, που επιδιώκει την επιτυχία και την αριστεία, αλλά και υπηρετεί τα υψηλά ιδανικά του ελληνικού πολιτισμού.

O πρέσβης έλαβε το λόγο και χαρακτήρισε την Ελλάδα «φάρο της Δημοκρατίας» τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον αναφερόμενος και στην ενεργειακή θέση της χώρας στην παγκόσμια σκακιέρα. Απευθυνόμενος στους φοιτητές υπογράμμισε πως το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα τους προσφέρει όλα τα εφόδια για το λαμπρό μέλλον που τους αναλογεί.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης και διακεκριμένοι καθηγητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και άλλων πανεπιστημίων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πάνελ, του οποίου συντονίστρια ήταν η καθηγήτρια Κωνσταντίνα Μπότσιου, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και απαρτίστηκε από την καθηγήτρια Μαριλένα Κοππά και τον καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και τον καθηγητή Χρήστο Χατζηεμμανουήλ του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι οποίοι σχολίασαν ζητήματα της επικαιρότητας με τον πρέσβη των ΗΠΑ.

Η διοργάνωση ήταν συνεργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (CFIR-GR), πρόεδρος του οποίου είναι ο καθηγητής Αριστοτέλης Τζιαμπίρης του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ταμίας και γενικός διευθυντής η καθηγήτρια Κωνσταντίνα Μπότσιου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr