NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τριήμερο επαφών της Διευθυντικής Ομάδας της Hellas Sat στη Σαουδική Αραβία

Τριήμερο επαφών της Διευθυντικής Ομάδας της Hellas Sat στη Σαουδική Αραβία

H Διευθυντική Ομάδα της Hellas Sat, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη Σαουδική Αραβία, όπου είχε μια σειρά επαφών με τον Ανώτερο Εκτελεστικό διευθυντή του ομίλου STC (Saudi Telecom Company), κ. Olayan M. Alwetaid, και με τις Διευθυντικές Ομάδες των θυγατρικών εταιρειών της.

Μερικές από τις θυγατρικές εταιρείες της Saudi Telecom Company είναι η TAWAL, η οποία δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, η CENTER 3, η οποία μετέχει στο έργο του υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας, η εταιρεία SIRAR, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, και η εταιρεία STC SOLUTIONS, η οποία παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ICT και έχει βραβευθεί ως η εταιρεία στη Σαουδική Αραβία με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους της.

Κατά τη διάρκεια των επαφών με τις παραπάνω εταιρείες συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται σήμερα σχετικά με τις ψηλές τιμές ίντερνετ στις επιχειρήσεις, γεγονός που δεν ευνοεί την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών ICT στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων καθορίστηκε ένας οδικός χάρτης συνεργασίας με τη Hellas Sat για την παροχή νέων καινοτόμων υπηρεσιών και λύσεων που αναμένεται να προσφέρει η Hellas Sat στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κατά την παρουσία της εταιρείας στη χώρα πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με τους επικεφαλής των διαστημικών εταιρειών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου King Abdulaziz City of Science and Technology, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας τους με τη Hellas Sat. Ακόμα συζητήθηκε η δυνατότητα υποστήριξης νεοφυών (startups) εταιρειών της Ελλάδος και της Κύπρου στο χώρο της τεχνολογίας και του διαστήματος, από το νέο Κέντρο Νεοφυών Τεχνολογικών Εταιρειών που αναπτύσσεται στους χώρους του Ινστιτούτου.

Ο κύκλος των επισκέψεων ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση με τον Ανώτερο Εκτελεστικό διευθυντή της Saudi Broadcasting Authority, κ. Mohammed Abdulaziz Alhakbani, και τη Διευθυντική του Ομάδα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προτάθηκε, από την πλευρά της Hellas Sat, η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το Κέντρο Τηλεοπτικών Υπηρεσιών (Media Center) στην Κύπρο, το οποίο εξυπηρετεί σήμερα τηλεοπτικούς οργανισμούς της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr