NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Πρωτιά στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής για το Γυμνάσιο Χασιώτη

Πρωτιά στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής για το Γυμνάσιο Χασιώτη

Την κορυφή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Στατιστικής, τον οποίον διοργανώνει η Eurostat, κατέκτησε ομάδα του Γυμνασίου Χασιώτη.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης: Πολύκαρπος-Άρης Καλαϊτζίδης, Δημήτριος Παρούτης και Μαρία-Αναστασία Τρεύλα κατετάγησαν πρώτοι στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 1.444 σχολεία, 5.208 ομάδες και 19.388 μαθητές από 19 χώρες της Ευρώπης.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα παίρνει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Eurostat.

Η ομάδα του Πολύκαρπου-Άρη Καλαϊτζίδη, Δημήτριου Παρούτη και Μαρίας-Αναστασίας Τρεύλα συμμετείχε για τρίτη φορά στον ετήσιο διαγωνισμό.

Πέρσι, είχαν κατακτήσει το δεύτερο βραβείο και φέτος αναδείχθηκαν πρώτοι σε όλη την Ευρώπη. Είχε προηγηθεί η εξαιρετική επίδοσή τους στον Εθνικό Διαγωνισμό Στατιστικής 2023 της ΕΛΣΤΑΤ, όπου κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, η οποία τους έδωσε το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Στο πλαίσιο του, ετοίμασαν δίλεπτο βίντεο σχετικά με την ευημερία. Σε αυτό παρουσιάζεται η ζωή του «Γιάννη», ενός νεαρού που προσπαθεί να επιβιώσει στην Ελλάδα του 2023, με τις παθογένειες και τις πληγές που έχει αφήσει η πολύχρονη οικονομική κρίση. Παράλληλα με την εξιστόρηση, ο θεατής «βομβαρδίζεται» με στατιστικά στοιχεία και πίνακες που επιβεβαιώνουν την εικόνα.

Οι τρεις μαθητές δεν κρύβουν τη χαρά τους για την επιτυχία τους. «Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά. Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχουμε. Η στατιστική είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη και εξαιρετικά γοητευτική», λένε.

Μαζί με τη μαθηματικό του Γυμνασίου Χασιώτη, κ. Όλγα Γρηγοριάδου, η οποία επέβλεψε και καθοδήγησε την ομάδα, ετοιμάζουν βαλίτσες για το Λουξεμβούργο, όπου στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr