NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Οι τελικοί του διαγωνισμού F1 in Schools στις 17 Ιουνίου στο Κολλέγιο Ανατόλια

Οι τελικοί του διαγωνισμού F1 in Schools στις 17 Ιουνίου στο Κολλέγιο Ανατόλια

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, το Κολλέγιο Ανατόλια θα φιλοξενήσει τους τελικούς του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools για τις ομάδες Δημοτικού από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 και θα ολοκληρωθούν στις 14:00 με την ανακήρυξη του νικητή.

Στο διαγωνιστικό μέρος θα συμμετάσχουν πέντε ομάδες δημοτικών, οι οποίες έχουν κατασκευάσει και θα αγωνιστούν με μινιατούρες αυτοκίνητα F1.

H διοργάνωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, και ειδικά για μαθητές δημοτικών σχολείων, που θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν μία μινιατούρα της F1 και να τη δοκιμάσουν στην πίστα, χωρίς να πάρουν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού. Για συμμετοχή στο μη διαγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα.

Οι μαθητές με τους συνοδούς τους θα μπορούν να επισκεφθούν το Anna Papageorgiou STEM Center, όπου το Κολλέγιο Ανατόλια έχει δημιουργήσει την Anatolia College F1 Academy, έναν χώρο όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις ιδέες τους με τη χρήση CNC ή 3D printers, να τις δοκιμάσουν χρησιμοποιώντας μια πρότυπη πίστα F1 Race Track, και να μάθουν για όλες τις πτυχές του διαγωνισμού. Τους επισκέπτες θα υποδέχεται η Aeolos, η ομάδα συνεργασίας του Κολλεγίου Ανατόλια και του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς της F1 in Schools τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Σιγκαπούρη. H αίθουσα της Anatolia College F1 Academy κατασκευάστηκε χάρη στη δωρεά της αποφοίτου και εφόρου του Κολλεγίου Ανατόλια, κ. Χάρις Πλακαντωνάκη. Η πίστα ήταν δωρεά του αποφοίτου του Κολλεγίου Ανατόλια, κ. Νίκου Σαμαρά, αρχηγού της ομάδας Reset που κατατάχθηκε στη 10η θέση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού F1 in Schools το 2015.

F1_in_Schools_Primary_Class_Cars.jpeg?mtime=20230608123716#asset:419284

Το F1 In Schools είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, υποστηρίζεται από τη Formula 1 και τη FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) και σε αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας τους. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει με δωρεά του τη συμμετοχή δημόσιων σχολείων στον πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools. Ιδιαίτερα, μέσω της δράσης «F1 in Schools Greece 2023 - All Girls Initiative», το ΙΣΝ υποστηρίζει ομάδες κοριτσιών από δημόσια σχολεία που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο διαγωνισμό, καλύπτοντας διάφορα λειτουργικά έξοδα των ομάδων, όπως της κατασκευής F1 μοντέλων και των ταξιδιών για συμμετοχή σε αγώνες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr