NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Ignite Ideas III: Στο επίκεντρο του προγράμματος η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα

Ignite Ideas III: Στο επίκεντρο του προγράμματος η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα

Με εκδήλωση, αφιερωμένη στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων λύσεων, ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος του προγράμματος «Ignite Ideas».

Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλο το «ταξίδι» του προγράμματος, καθώς και τις ιδέες των startups που αναδύθηκαν από αυτό και υλοποιήθηκαν σε επίπεδο πιλοτικών εφαρμογών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, ο οποίος επεσήμανε: «Μέσω του προγράμματος “Ignite Ideas”, η Nestle Ελλάς στοχεύει στην ενίσχυση καινοτόμων ιδεών που συνδέονται με τομείς δραστηριότητας της εταιρείας μας, εστιάζοντας σε νέες υπηρεσίες, νέα επιχειρηματικά μοντέλα και νέες πλατφόρμες που μπορούν να πλαισιώσουν τα προϊόντα μας. Θέλουμε να δώσουμε σε νέους επιχειρηματίες και στις πρωτοποριακές ιδέες τους τον χώρο και τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξελιχθούν και να ωριμάσουν, προσφέροντάς τους επιχειρηματική καθοδήγηση, τεχνογνωσία και διασύνδεση με την αγορά. Το μέλλον εξάλλου της ελληνικής επιχειρηματικότητας τους ανήκει».

Ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έδωσε έμφαση στον τρόπο με τον οποίο το Πανεπιστήμιο και οι εδραιωμένες επιχειρήσεις, όπως η Nestle Ελλάς, μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της προσπάθειας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, εκπαιδεύοντας και κινητοποιώντας το ταλέντο, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον σχηματισμό ομάδων και λειτουργώντας ως κόμβοι δικτύωσης.

Η Dataphoria, η οποία επαναπροσδιορίζει τη μετάβαση στην αειφορία αξιοποιώντας δεδομένα, και η PetExplorer, η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που στόχο έχει να φέρει κοντά ιδιοκτήτες κατοικίδιων και επαγγελματίες κτηνιάτρους, είναι δύο από τις φετινές startups που έφτασαν στην τελική φάση του προγράμματος και παρουσίασαν την επιχειρηματική τους πορεία, καθώς και το πιλοτικό που ανέπτυξαν σε συνεργασία με τη Nestle.

Φέτος, για πρώτη φορά το Ignite Ideas δημιούργησε νέες επιχειρηματικές ομάδες, που δημιουργήθηκαν από μεμονωμένες συμμετοχές, τα μέλη των οποίων είχαν συμπληρωματικές δεξιότητες. Συγκεκριμένα, οι ομάδες KitchenInn, Bulk Green και GreenD παρουσίασαν την επιχειρηματική ιδέα που ανέπτυξαν εντός του προγράμματος, καθώς και τα επόμενα βήματα με στόχο την υλοποίησή της.

Σε όλη τη διάρκειά του προγράμματος, οι ομάδες είχαν δίπλα τους ένα ευρύ δίκτυο στελεχών της Nestle Ελλάς, από διαφορετικά τμήματα και με διαφορετικούς ρόλους, που τις υποστήριξαν στους τομείς που είχαν ανάγκη.

Το φετινό πρόγραμμα υποστηρίχτηκε επίσης από τις εταιρείες Google Hellas, ΚΡΗΤΙΚΟΣ, McCann Athens, METRO και WEST, οι οποίες συνέβαλλαν στην περαιτέρω ανάπτυξη των προτεινόμενων λύσεων τόσο με τη διοργάνωση εκπαιδευτικών workshops, όσο και με τη συμμετοχή των στελεχών τους σε συνεδρίες συμβουλευτικής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, φιλοξενήθηκαν οι startups BibeCoffee και Run4More, που έχει υλοποιήσει την πιλοτική της εφαρμογή στο πλαίσιο του 1ου Proof-of-Concept προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από τον Κόμβο Science Agora. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα «Innovation Session» από την κ. Σπυριδούλα Δρακοπούλου, SEED Manager της Google Hellas, και το πάνελ για τον ρόλο των εδραιωμένων επιχειρήσεων στο επιχειρηματικό οικοσύστημα, στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Κώστας Λαύκας, Partner στο Uni.Fund, Πάνος Μήτσιος, Co-Founder και COO της Tekmon, και Λέων Γαβαλάς, Co-Founder και CEO της Bespot.

To πρόγραμμα «Ignite Ideas» είναι μια πρωτοβουλία της Nestle Ελλάς που διανύει τον 3ο χρόνο υλοποίησης και στοχεύει στην ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ομάδων και των πρωτοποριακών ιδεών τους στο πραγματικό περιβάλλον της αγοράς. Υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), τη θερμοκοιτίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει σκοπό να λειτουργήσει ως ένας (ψηφιακός) επιταχυντής της καινοτομίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr