NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Εξερευνώντας το δημιουργικό δυναμικό μας - Μέρος 1ο

Εξερευνώντας το δημιουργικό δυναμικό μας - Μέρος 1ο

Η πρόκληση της ανακάλυψης της πρωτογενούς δύναμης και του πραγματικού εαυτού μας.

Η ανάγκη εξερεύνησης και ανακάλυψης του ίδιου μας του εαυτού είναι μία αφανής υπόσταση, η οποία εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο, με διαφορετική αφορμή και αιτία και σε διαφορετική χρονική στιγμή στον καθένα μας. Τις περισσότερες φορές που αυτή η σύνδεση μαζί της γίνεται συνειδητά, προηγείται μία κατάσταση ή φάση της ζωής μας που δεν λειτουργεί αποτελεσματικά ή τουλάχιστον όπως θα θέλαμε. Ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα θέλαμε και νοιώθουμε σίγουροι για το πώς δεν θα θέλαμε.

Είναι παράξενο το γεγονός ότι χρειαζόμαστε την ‘’αδυναμία’’ αντιμετώπισης των καταστάσεων της ζωής για να ανακαλύψουμε και να επικαλεστούμε την πλήρη δύναμή μας. Χρειαζόμαστε την δυσπιστία προς το να αποδεχθούμε ότι το δυναμικό μας εξαντλείται στο επίπεδο της ‘’αποτυχίας’’ ώστε να ψάξουμε για την δύναμη που όλοι γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας  ότι υπάρχει αλλά σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι θα χρειαζόταν στην πορεία μας. Η ανθρώπινη φύση αφήνεται στην ψευδαίσθηση της ‘’επιτυχίας’’ χωρίς δεύτερες σκέψεις και προβληματισμούς.

‘’Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο‘’ λέμε με ιδιαίτερη άνεση στον εαυτό μας χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τους φίλους του δηλαδή το αυθεντικό, το διαφορετικό, το κατάλληλο, το ιδιαίτερο, το μοναδικό. Φίλοι οι οποίοι όμως δεν εγγυώνται τις ‘’προγραμματικές δηλώσεις’’ του καλύτερου και μας προσκαλούν σε αχαρτογράφητους δρόμους τις περισσότερες φορές. Με δεδομένο βέβαια ότι το καλύτερο ‘’πατάει στις ράγες του καλού’’ με τον τρόπο και τους κανόνες που έχουμε ορίσει βιώνοντας τις εμπειρίες στην ζωή μας μέχρι αυτήν την χρονική στιγμή, του αποδίδουμε τον πρέποντα σεβασμό κρατώντας παράλληλα ανοικτά όλα τα δημιουργικά και εξελικτικά ενδεχόμενα.

Εξερευνώντας το δημιουργικό δυναμικό μας - Μέρος 1ο

Η εξερεύνηση του εαυτού προϋποθέτει την καθαρή πρόθεση και θέληση για μία πορεία ανακάλυψης και αποκάλυψης των καλώς και κακώς κειμένων της εσωτερικής δομής μας. Εμπεριέχει προκλήσεις  διαχείρισης πολλών δεδομένων κατά συνέπεια δυνατότητες απελευθέρωσης πολλών φορτίων και εμποδίων  κάθε τύπου. Είναι μία μοναδική για τον καθένα εμπειρία που αποζημιώνει πολλαπλάσια για κάθε δυσχέρεια και δυσκολία  και αξίζει την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα.

Ο δρόμος της προσωπικής εξερεύνησης και ανάπτυξης αποτελεί ένα μονοπάτι  που εξελικτικά μας δίνει την δυνατότητα να βαδίσουμε σε πλατύ και δημιουργικό πεδίο που οδηγεί στην εσωτερική πληρότητα. Η πληρότητα αυτή ενεργοποιεί όλο μας το δυναμικό σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και μας τροφοδοτεί με την απαραίτητη ενέργεια ώστε να αναπτύξουμε όλους τους τομείς δράσης.  

Είναι ζωτικά σημαντικό να οραματισθούμε τον εαυτόν μας να δημιουργεί επαγγελματικά μέσα από ένα τέτοιο πεδίο άνθισης και ενδυνάμωσης, καθώς  απέχουμε ‘’μία απόφαση’’ από την επιλογή να μεταμορφώσουμε δημιουργικά τη ζωή μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr