NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Κεφάλαια 62 δισ. ευρώ σε 8 χρόνια (2020-2027) παίρνει η Ελλάδα από την Ε.Ε.

Κεφάλαια 62 δισ. ευρώ σε 8 χρόνια (2020-2027) παίρνει η Ελλάδα από την Ε.Ε.

Ξεπέρασε το 70% η απορροφητικότητα των κονδυλίων από το 2020.

Κεφάλαια ύψους 62 δισ. ευρώ (επιχορηγήσεις και δάνεια) έχουν δεσμευτεί και απορροφήθηκαν ή θα απορροφηθούν από την ελληνική οικονομία από το 2014 μέχρι το 2027 μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα κοινοτικά προγράμματα. Πρόκειται για τα προγράμματα της περιόδου 2014-2020 και της περιόδου 2020-2027. Αυτό που διαφοροποιεί τις δύο περιόδους είναι ότι στην πρώτη περίοδο η απορροφητικότητα, πολύ μικρή στην πρώτη περίοδο και πολύ αυξημένη στη δεύτερη.

Περίπου 2,25 δισ. ευρώ για δημόσιες υποδομές και περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Η έμφαση που δίνεται από τα νέα προγράμματα που έχουν εκταμιευθεί μέσα στο 2023 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2027 θα δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και επιχειρηματικών δράσεων αλλά κυρίως θα υπάρξουν περίπου 2,25 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν κυρίως σε δημόσιες υποδομές που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές σε Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Aν σ' αυτά τα 2,25 δισ. Ευρώ προστεθούν και τα 686 εκατ. Ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το συνολικό ποσό που θα κατευθυνθεί σε υποδομές θα ξεπεράσει τα 3 δισ. Ευρώ.

“Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις” ισχυρίζεται ο κ. Παπαθανάσης

Ο κ. Παπαθανάσης θέλησε να διαψεύσει την άποψη ότι οι κοινοτικοί πόροι καταλήγουν κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει πολλές αιτήσεις και θα στηριχθούν με κοινοτικά κονδύλια ενώ θα αυξηθούν τα δάνεια από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

“Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με όλα τα υπουργεία και για το κομμάτι του Ταμείου Ανάκαμψης και των απορροφήσεων και την στοχοθεσία που έχουμε βάλει για τα ορόσημα αλλά και για τις απορροφήσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπου υπάρχει μία ισχυρή στήριξη με πολλά προγράμματα. Υπάρχουν προγράμματα που τρέχουν για την ενίσχυση των δανείων που λαμβάνονται για τον αναπτυξιακό νόμο κυρίως με επιδοτήσεις 40% του επιτοκίου.”

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr