NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Άδ. Γεωργιάδης: Η υψηλή εξειδίκευση στον τουρισμό θα φέρει επισκέπτες υψηλότερου προφίλ

Άδ. Γεωργιάδης: Η υψηλή εξειδίκευση στον τουρισμό θα φέρει επισκέπτες υψηλότερου προφίλ

«Ο τουριστικός κλάδος έχει την ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε μέσα από βέλτιστες παρεχόμενες υπηρεσίες να οδηγηθεί στην εισροή τουριστών ενός υψηλότερου του συνηθισμένου προφίλ» είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του Προγράμματος Μάθησης σε Εργασιακό Χώρο από τις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές, (Π.ΕΠΑΣ), η οποία πραγματοποιήθηκε προ ημερών, από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) και το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναδείχθηκε η υψηλή απορρόφηση από την τουριστική αγορά των πρώτων αποφοίτων των Π.ΕΠΑΣ.

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η Υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, κα Γιάννα Χορμόβα, η οποία σε συγκινητικό κλίμα εξήρε τους απόφοιτους για την προσπάθεια τους, ενώ στάθηκε στα θετικά σημεία της γόνιμης συνεργασίας των τριών φορέων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, που υπογράμμισε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της τουριστικής αγοράς τονίζοντας την ανάγκη του κλάδου για εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να εξυπηρετηθεί ο στόχος των βέλτιστων παρεχόμενων υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων που θα επιτρέψουν την εισροή επισκεπτών ενός υψηλότερου του συνηθισμένου προφίλ. Πρόσθεσε επίσης ότι οι προκρατήσεις για το 2024 είναι αυξημένες σε σχέση με φέτος. Τέλος, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη συνέχεια του έργου του, τονίζοντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί μέσα από τη συνεργασία της Δ.ΥΠ.Α με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ.

Ακολούθως, ο Διοικητής και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.ΥΠ.Α., κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, μίλησε για τη σπουδαιότητα ανάπτυξης ανάλογων πειραματικών προγραμμάτων, που επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας και συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης των νέων. Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης εξήρε τη δυναμική της συνεργασίας των τριών φορέων, όπως αυτή αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του έργου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, ευχαρίστησε τη Δ.ΥΠ.Α. και το ΙΝΣΕΤΕ για τη συνεργασία που μετράει αρκετά χρόνια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στελέχωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο, που να αντιλαμβάνεται τη σημασία παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου εντός ενός δυναμικά εξελισσόμενου κλάδου.

Με την ολοκλήρωση του χαιρετισμού του Δρ. Αθανασίου Κελέμη ξεκίνησε η απονομή των Βεβαιώσεων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στους απόφοιτους των Πειραματικών ΕΠΑΣ Καλαμακίου, Ηρακλείου Κρήτης, Πατρών, Ρόδου και Θεσσαλονίκης, που ταξίδεψαν στην Αθήνα προκειμένου να μετάσχουν, τόσο στην τελετή αποφοίτησης, όσο και στις εξετάσεις για τη χορήγηση της γερμανικής πιστοποίησης, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της Γερμανίας.

Με την ολοκλήρωση της απονομής πήρε το λόγο η κα Αθανασία Θεοδωρίδου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Δ.ΥΠ.Α., η οποία παρουσίασε τις καινοτομίες, τις οποίες εφαρμόζουν οι Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές της Δ.ΥΠ.Α., που εξασφαλίζουν στους μαθητές σίγουρες θέσεις μαθητείας αποκλειστικά σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4 και 5 αστέρων, με αμοιβή και πλήρη ασφάλιση και μεγάλες πιθανότητες απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους.

Το ΙΝΣΕΤΕ εκπροσώπησε η υπεύθυνη εκπαίδευσης, κα Μάγδα Πειστικού, η οποία αναφερόμενη στα δύο έτη που διήρκησε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος, τόνισε την αρτιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την ανάγκη συνέχειας του προγράμματος.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το λόγο να δίνεται στους απόφοιτους των Π.ΕΠΑΣ, οι οποίοι μίλησαν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά τα δύο έτη φοίτησής τους. Όλοι οι απόφοιτοι τόνισαν τα θετικά στοιχεία του προγράμματος, το πόσο άλλαξαν επαγγελματικά τα δύο αυτά χρόνια και κυρίως το πόσο βοηθά το διττό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσα από το συνδυασμό θεωρητικής – εργαστηριακής εκπαίδευσης και προγράμματος μάθησης στον εργασιακό χώρο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η διάδραση της Υποδιοικήτριας της Δ.ΥΠ.Α., κας Γιάννας Χορμόβα, με τους απόφοιτους. Η κα Χορμόβα είχε έναν γόνιμο διάλογο με τους απόφοιτους των Π.ΕΠΑΣ, εστιασμένο στις ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβεί η Υπηρεσία, για να βοηθήσει περισσότερο τους μαθητευόμενους των Πειραματικών της Σχολών.

Τέλος, στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν και οι διευθυντές των Π.ΕΠΑΣ Καλαμακίου, Θεσσαλονίκης, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις σχολής - αποφοίτων δεν τελειώνουν με την ολοκλήρωση των σπουδών, αλλά συνεχίζονται σε επίπεδο υποστήριξής τους από τους τρεις φορείς του προγράμματος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr