NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Δίπλα στους πληγέντες της Θεσσαλίας Nestlé Ελλάς και Τράπεζα Τροφίμων

Δίπλα στους πληγέντες της Θεσσαλίας Nestlé Ελλάς και Τράπεζα Τροφίμων

Την έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες της Θεσσαλίας, που βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel, δίνουν Nestlé Ελλάς και Τράπεζα Τροφίμων τα φετινά Χριστούγεννα με τη διάθεση προϊόντων στους κατοίκους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως η συνεργασία της Nestlé Ελλάς με την Τράπεζα Τροφίμων, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1995, μετρά ήδη δυο δεκαετίες.

Από την αρχή της λειτουργίας της η Τράπεζα Τροφίμων διαχειρίζεται δωρεές τροφίμων που παρέχει δωρεάν σε συσσίτια και ιδρύματα, για την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Στην χώρα μας λειτουργούν επτά Τράπεζες Τροφίμων που το 2022 διακίνησαν 2.172 τόνους προϊόντων για 112.000 ανθρώπους.

Σημειώνεται πως η Nestlé Ελλάς στηρίζει διαχρονικά το σημαντικό έργο του οργανισμού για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών.

Όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων, Δημήτρης Νέντας: «Η Nestlé Ελλάς μας δίνει κάθε χρόνο προϊόντα για να μπορούμε και εμείς να εξυπηρετούμε τους ανθρώπους που περιμένουν την βοήθειά μας. Ιδιαίτερα το 2023, ανεξάρτητα από την υπόλοιπη βοήθεια που μας παρείχαν, είχαμε προϊόντα από τη Nestlé, εμφιαλωμένο νερό, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία. Τρόφιμα τα οποία στείλαμε με τη βοήθεια της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα, τον Βόλο, τη Λάρισα αλλά και τα Τρίκαλα, τόσο τις πρώτες μέρες μετά τη φυσική καταστροφή για τις πρώτες άμεσες ανάγκες, αλλά και τους μήνες που ακολούθησαν μετά τις πρώτες αυτές δύσκολες μέρες». Αυτή την περίοδο, η Τράπεζα Τροφίμων, με την υποστήριξη της Nestlé Ελλάς, θα προσφέρει σε πληγέντες στην Θεσσαλία 2 τόνους δημητριακά πρωϊνού Nesquik– δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά - και περισσότερες από 70.000 κούπες ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος– για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας - ποσότητες ικανές να καλύψουν ανάγκες για διάστημα ενός έτους.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τόνισε: « Η πρωτοφανής καταστροφή που έπληξε φέτος τη Θεσσαλία έφερε τους συνανθρώπους μας αντιμέτωπους με σοβαρές προκλήσεις και δυσκολίες. Στη Nestlé Ελλάς πιστεύουμε πως σε περιόδους κρίσης, πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, καλλιεργώντας έτσι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Με αυτή μας την ενέργεια θέλουμε να προσφέρουμε τη στήριξη μας στους ανθρώπους της Θεσσαλίας, ειδικά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, και να διευκολύνουμε με τον τρόπο που εμείς μπορούμε την καθημερινότητά τους».

Η συστηματική συνεργασία της Nestlé Ελλάς με την Τράπεζα Τροφίμων εδώ και είκοσι χρόνια σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνει η εταιρεία σε κοινωνικές πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως είναι η επισιτιστική ανασφάλεια, και στην ευημερία των κοινοτήτων.

Τράπεζα-Τροφίμων.jpg?mtime=20231227123251#asset:453659


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr