NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συνεργασία ​ΕΕ και ΕΤΕπ για ενίσχυση των επενδύσεων στην αμυντική καινοτομία

Συνεργασία ​ΕΕ και ΕΤΕπ για ενίσχυση των επενδύσεων στην αμυντική καινοτομία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) ενώνουν τις δυνάμεις τους εντείνοντας τη στήριξη που παρέχουν στην άμυνα και την ασφάλεια της ΕΕ μέσω της δημιουργίας της διευκόλυνσης μετοχικού κεφαλαίου στον τομέα της άμυνας.

Η πρωτοβουλία, η οποία περιλαμβάνει 100 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας και άλλα 75 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, θα επεκτείνει σημαντικά την επενδυτική ικανότητα του ΕΤΕ για τη στήριξη, κατά την επόμενη τετραετία, ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και εταιρειών επιχειρηματικού κεφαλαίου με στρατηγικές που καλύπτουν αμυντικές τεχνολογίες.

Η πρωτοβουλία αυτή, ύψους 175 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προσελκύσει πρόσθετες ιδιωτικές επενδύσεις στα επενδυτικά και επιχειρηματικά κεφάλαια που στηρίζει, μοχλεύοντας συνολικά, περίπου 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Η διευκόλυνση μετοχικού κεφαλαίου στον τομέα της άμυνας φιλοδοξεί να τονώσει την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος ιδιωτικών κεφαλαίων που επενδύουν στην αμυντική καινοτομία. Η πρωτοβουλία θα εστιάζει σε τεχνολογίες με δυνατότητες διπλής χρήσης σε μη στρατιωτικές και σε αμυντικές εφαρμογές, για την περαιτέρω στήριξη της ασφάλειας της ΕΕ, σύμφωνα με τους στόχους του InvestEU.

Αυτή η νέα ευκαιρία χρηματοδότησης θα συνοδεύεται από δραστηριότητες ανάπτυξης ικανοτήτων για τη στήριξη των διαχειριστών στην ανάπτυξη και τη διαχείριση των κεφαλαίων τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr