NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Customer Service
ανάγνωση

Find the gap! Ψάχνοντας το «κενό» στην αγορά!

Find the gap! Ψάχνοντας το «κενό» στην αγορά!

Όλοι ένα κενό ψάχνουν. Τι λείπει τελικά ρε παιδιά από την αγορά; Τι πρέπει να κάνω για να επιτύχω; Πολύς κόσμος πλέον αναρωτιέται και στίβει το κεφάλι του να βρει ποια θα είναι αυτή η ιδέα που θα αρέσει στον κόσμο και θα τον οδηγήσει στην επιτυχία!

Ωστόσο μάλλον αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος. Το πιο πιθανό για όσους μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία – να βρουν δηλαδή ΤΗΝ ιδέα, που θα είναι καινοτομική, που θα καλύπτει μία ανάγκη της αγοράς, που θα μπορεί να υλοποιηθεί (μέσα από τη δημιουργία μίας εταιρείας) και που θα έχει απήχηση στον κόσμο (κάποιος θα θέλει να αγοράσει αυτό το προϊόν ή την υπηρεσία)- είναι εκτός από το να εξαντληθούν, πολλές φορές να απογοητευτούν!

Η αναζήτηση της τέλειας ιδέας είναι τις περισσότερες φορές ουτοπική. Ποια είναι άλλωστε η τέλεια ιδέα; Μα αυτή που θα φέρει επανάσταση στην αγορά, θα απαντούσε κάποιος! Πολλές φορές ακούμε για startups που μας φαίνεται ότι αυτό που υπόσχονται να προσφέρουν είναι πολλές φορές σχεδόν το ίδιο, με μικρές όμως διαφοροποιήσεις. Παραδείγματα που μπορούν να εμπνεύσουν είναι ιδέες που έχουν οδηγήσει σε επιτυχημένες πλέον εταιρείες  όπως είναι το Taxibeat, το Incrediblu, το Douleftaras και άλλα. Ουσιαστικά μιλάμε για μία εφαρμογή και δύο πλατφόρμες που το κοινό που έχουν είναι ότι φέρνουν κοντά την προσφορά και τη ζήτηση, καλύπτοντας μία ανάγκη και δημιουργώντας καλή εμπειρία στους πελάτες. Το Taxibeat ανέλαβε να φέρει κοντά τους ιδιοκτήτες ταξί με τους πελάτες μέσα από μία εφαρμογή. Στην εφαρμογή μπορούν οι πελάτες να δουν ανά πάσα στιγμή ποιοι είναι οι διαθέσιμοι οδηγοί ταξί, με βαθμολογίες και αξιολογήσεις, καλύπτοντας έτσι την ανασφάλεια του «πού θα βρω ταξί» και του «ποιος θα είναι ο οδηγός ταξί» χωρίς να επιβαρύνονται με πρόσθετες χρεώσεις για την υπηρεσία. Το Incrediblu είναι επίσης μία εφαρμογή που φέρνει κοντά τους ιδιοκτήτες σκαφών με τους υποψήφιους ενοικιαστές μέσα από μία πλατφόρμα. Η ανάγκη που καλύπτεται είναι ότι οι ιδιοκτήτες σκαφών δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το πού θα βρουν πελάτες και οι πελάτες αντίστοιχα μπορούν να ζήσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία σε κάποιο από αυτά τα σκάφη και σε πολύ καλές τιμές. Τέλος το Douleftaras είναι μία πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή τους ανθρώπους που αναζητούν επαγγελματία για κάποια εργασία με τους ανθρώπους που έχουν την εμπειρία και τα προσόντα να προσφέρουν αυτή την εργασία. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι μεν έχουν στη διάθεσή τους τις αξιολογήσεις των επαγγελματιών και οι δε έχουν ακριβή εικόνα του project και εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους.

Μπορεί λοιπόν η επανάσταση να έρχεται τελικά μέσα από την εξειδίκευση, την καλή εξυπηρέτηση, τη συνεχή ενασχόληση και αναζήτηση των καινούργιων τάσεων και αναγκών και τελικά το μεράκι και την όρεξη.

Ναι! Αυτό λείπει από την αγορά! Όρεξη και μεράκι, νέοι άνθρωποι που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κάνουν κάτι να δουλέψει, που το αγαπούν, που δεν σταματάνε στις δυσκολίες! Η εποχή της αρπαχτής πάει πια πέρασε. Και ευτυχώς! Αυτό είναι και το θετικό της δύσκολης περιόδου που διανύουμε τα τελευταία χρόνια.

Να αναλωνόμαστε λοιπόν στη βελτίωση, στην εξειδίκευση, στην αλλαγή!

Η τέλεια ιδέα μπορεί να υπάρχει, ωστόσο η επανάσταση θα έρθει μέσα από την ομαδική προσπάθεια και όπως είπαμε και παραπάνω την όρεξη για δουλειά, δουλειά, δουλειά!   

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr