NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Φρέσκα κεφάλαια για Έρευνα & Καινοτομία

Φρέσκα κεφάλαια για Έρευνα & Καινοτομία

Φρέσκα κεφάλαια δανειοδοτώντας το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας παρέχει η ΕΤΕπ, συνεχίζοντας την διαχρονική στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Για την ακρίβεια, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παρείχε συνολικά πόρους 2,5 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία το 2023, κονδύλια που στοχεύσουν στην στήριξη μιας σειράς αναπτυξιακών έργων.

Για το 2024 τα προγράμματα παροχής κεφαλαίων της ΕΤΕπ θα δίνουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην βίωσιμη ανάπτυξη και την «πράσινη οικονομία».

Όπως εξήγησε ο ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Κυριάκος Κακούρης κατά την σημερινή εκδήλωση για την υπογραφή του δανείου της ΕΤΕπ για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, συνολικά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψε δανειακές συμφωνίες χρηματοδότησης 88 δισ. ευρώ το 2023 οι οποίες θα κινητοποιήσουν επενδύσεις πάνω από 27 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να στηρίξουμε πράσινες επενδύσεις 1 τρισ. ευρώ, παγκοσμίως, μέχρι το 2030. Ο όμιλος θα παραμείνει προσηλωμένος στη στήριξη της ελληνικης Οικονομίας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε έργα – όχι λόγια», τόνισε.

«Συμβάλλουμε στο χτίσιμο μιας πιο ανταγωνιστικής και ανθεκτικής Οικονομίας. Θα υπογράψουμε μια νέα συμφωνία ύψους 143 εκατ. ευρώ με το ΕΛΙΔΕΚ», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε: «Έχουμε μια στήριξη μέσω δανείων από την Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους σχεδόν ενός δισ. ευρώ (…) Θα υπογράψουμε τη σύμβαση με το ΕΛΙΔΕΚ, ένα έργο που αφορά τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και θα στηρίξει τα ελληνικά πανεπιστήμια και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του brain drain. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να χρησιμοποιούμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ολοένα και λιγότερο».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε: «Να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας. Ο στόχος στο υπ. Ανάπτυξης είναι η στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας. Σχεδιάζουμε μια σειρά απο χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αυξήσουν τις επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία».

«Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.


YPOIK_ETEP.jpg?mtime=20240216150558#asset:462122



... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr