NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

​Κύπρος: Επίσκεψη ΥΠΕΞ σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Καζακστάν

​Κύπρος: Επίσκεψη ΥΠΕΞ σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Καζακστάν

Επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο, 23 Μαρτίου ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κόμπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan και την Υφυπουργό Διεθνούς Συνεργασίας κα Reem Ebrahim Al Hashimy. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής βοήθειας μέσω του Θαλάσσιου Ανθρωπιστικού Διαδρόμου.

Ακολούθως, ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το Καζακστάν, όπου τη Δευτέρα 25 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Αν. Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών κ. Murat Nurtleu.

Κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα Αστάνα, ο κ. Κόμπος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Nurtleu, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων. Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Καζακστάν, οι εξελίξεις στο Kυπριακό, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καζακστάν, οι περιφερειακές εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κεντρική Ασία, καθώς και οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

O Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο του Καζακστάν κ. Kassym-Jomart Tokayev, τον Πρόεδρο της Γερουσίας κ. Maulen Ashimbayev, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας κ. Berik Asylov. Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Astana International Financial Centre.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr