NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ανοδικά στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Ανοδικά στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat σε αντίθεση με το τι συνέβη στην Ευρωζώνη. Ειδικότερα, στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 3,4% έναντι 3,2% τον Φεβρουάριο, την ώρα που για την ίδια περίοδο στην ζώνη του ευρώ κυμάνθηκε στο 2,4% έναντι 2,6% αντίστοιχα.

Πρακτικά, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη χώρα μας κατέγραψε αύξηση και σε μηνιαία βάση (1,8%).

Όσον αφορά στο δομικό πληθωρισμό (δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων), επιβραδύνθηκε ταχύτερα στην Ευρωζώνη απ’ όσο αναμενόταν. Διαμορφώθηκε στο 3,3%.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (4%, χωρίς μεταβολή από τον Φεβρουάριο) και ακολουθεί η κατηγορία τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός (2,7% από 3,9% τον Φεβρουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,1% από 1,6% τον Φεβρουάριο) και ενέργεια (-1,8% από -3,7% τον Φεβρουάριο).

Στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γερμανία, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,3% τον Μάρτιο από 2,7% τον Φεβρουάριο.

Στη Γαλλία μειώθηκε κάτω από το 3%, για πρώτη φορά εδώ και 2,5 χρόνια. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή «έτρεξε» με 2,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, από 3,2% τον Φεβρουάριο.

Στην Ιταλία διαμορφώθηκε στο 1,3% από 0,8% που ήταν ένα μήνα πριν.

με πληροφορίες από ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr