NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΚΕΠΑ: Δενδροφυτεύσεις σε δύο λόφους του Δ. Αλίμου στο πλαίσιο του «75UN – 75 Trees UNAI SDG7»

ΚΕΠΑ: Δενδροφυτεύσεις σε δύο λόφους του Δ. Αλίμου στο πλαίσιο του «75UN – 75 Trees UNAI SDG7»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «75UN – 75 Trees UNAI SDG7», πρωτοβουλίας για βιώσιμη ανάπτυξη του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ, ο Δήμος Αλίμου θα παραλάβει δωρεάν για φύτευση από το φυτώριο Hellenic Plants εκατό (100) δενδρύλλια καρυδιάς (πεκάν), εκατό (100) δενδρύλλια λεμονιάς και πενήντα (50) δενδρύλλια συκιάς.

Ο Δήμος Αλίμου έχει προγραμματίσει τη δενδροφύτευση με αυτά τα φυτά σε δύο λόφους του, στον Λόφο Λαϊκής Κυριαρχίας και στον Λόφο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στις νοτιοδυτικές πλευρές αυτών, όπου και εμφανίζονται αρκετά κενά.

Οι παραπάνω λόφοι έχουν επιλεγεί προς φύτευση, καθώς πρωτίστως παρέχουν άρδευση και δευτερευόντως κάθε χρόνο ένας σημαντικός αριθμός πεύκων αφανίζεται από την επιδρομή της κάμπιας και άλλων μυκητολογικών ασθενειών. Συνεπώς, με τη φύτευση των παραπάνω λόφων θα ενισχυθεί η υπάρχουσα βλάστηση με καρποφόρα πλέον δέντρα, τα οποία θα διατηρήσουν την βιοποικιλότητα της πόλης του Αλίμου. Επίσης, θα αναβαθμιστεί η αισθητική του αστικού περιβάλλοντος με την εντυπωσιακή ανθοφορία και το άρωμα των ειδών αυτών, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώνεται η ποιότητα της ατμόσφαιρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr