NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

EPSILON NET: Δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών - συμφωνία με General Atlantic και έξοδος από το ΧΑ

EPSILON NET: Δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών - συμφωνία με General Atlantic και έξοδος από το ΧΑ

Άλλη μια συμφωνία στον τομέα της Πληροφορικής (με πρωταγωνίστρια ξανά την Epsilon Net) έρχεται να αλλάξει το τοπίο στην αγορά - Ποια είναι η General Atlantic.

H Epsilon Net με επιστολή προς το Χρηματιστήριο αναφέρει ότι λόγω της μεταβολής σημαντικής συμμετοχής που κοινοποιήθηκαν την 25.04.2024 στην Εταιρεία από τον Ιωάννη Μίχο, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και την GASC MGP LLC (για την ίδια και για λογαριασμό των εταιρειών και οντοτήτων που αυτή ελέγχει) ότι υπογράφηκε συμφωνία στις 25 Απριλίου 2024 μεταξύ:

1) της General Atlantic Ginger B.V., η οποία εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, και η οποία ελέγχεται έμμεσα από κεφάλαια που υπόκεινται σε διαχείριση από τη General Atlantic L.P. ή στα οποία η GA παρέχει συμβουλές,

2) του Ιωάννη Μίχου, ιδρυτή και βασικού μετόχου της εταιρείας

3) της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. και

4) της Ginger Digital BidCo Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία εδρεύει στην Αθήνα, η οποία ελέγχεται άμεσα από την GA και έμμεσα από την οντότητα που ελέγχει την GA

5) Aποφασίστηκε να προχωρήσουν σε δημόσια πρόταση προκειμένου να αποκτήσουν μέσω της Bidco, όλες τις μετοχές και τα δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας που δεν κατέχονται ήδη από αυτά, υποβάλλοντας υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΤΙΜΗΜΑ: 12 ευρώ / μετοχή

Ο Προτείνων προσφέρει €12,00 σε μετρητά, για κάθε Προσφερόμενη Μετοχή που θα προσφερθεί εντός της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, όπως αυτή θα προσδιοριστεί στο Πληροφοριακό Δελτίο σύμφωνα με το Νόμο (στο εξής η «Περίοδος Αποδοχής»).

Σχετικά με το Προσφερόμενο Τίμημα σημειώνονται τα εξής:(α) η μέση σταθμισμένη με τον όγκο συναλλαγών χρηματιστηριακή τιμή της Μετοχής (στο εξής η «ΜΣΧΤ») κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 25.04.2024, ανέρχεται σε €9,63,

(β) ούτε ο Προτείνων ούτε οποιοδήποτε Συντονισμένο Πρόσωπο απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημόσιας Πρότασης, με εξαίρεση την ΕτΕ, η οποία απέκτησε στις 08.06.2023, τέσσερα εκατομμύρια εξήντα πέντε χιλιάδες (4.065.000) Μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 7,5% του κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου τηςΕταιρείας σε τιμή €7,49 ανά Μετοχή, και

(γ) η τιμή ανά Μετοχή που προέκυψε από την Αποτίμηση ανέρχεται σε €10,56 ανά Μετοχή ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΟΣ

Η «Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.» ενεργεί ως σύμβουλος του Προτείνοντος για τους σκοπούς της Δημόσιας Πρότασης

Tι μετοχές κατέχει κάθε πλευρά

Κατά την 25η Απριλίου

1) η GA και η Bidco δεν κατέχουν άμεσα ή/και έμμεσα μετοχές ούτε δικαιώματα ψήφου της Εταιρείας,

2) ο Ιωάννης Μίχος κατέχει άμεσα το 55,42% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, και

3) η ΕΤΕ κατέχει άμεσα το 7,50% των μετοχών μετά δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Οι δύο πλευρές (Μίχος και ΕΤΕ) κατέχουν τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε 34.100.000 μετοχές που κατέχονται άμεσα από δύο από τα συντονισμένα μέρη, όπως αναφέρονται ανωτέρω, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 62,92% του συνολικού αριθμού μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

General Atlantic: Ένα αμερικανικό mega fund με 86 δισ. Δολάρια υπό διαχείριση

H General Atlantic είναι ένα private equity fund το οποίο ιδρύθηκε το 1980 από μία επενδυτική ομάδα υπό την καθοδήγηση του δισεκατομμυριούχου και φιλάνθρωπου Charles F. Feeney ο οποίος είναι και ιδρυτής του Duty Free Shoppers Group.

Έχει 86 δισ. Δολάρια υπό διαχείριση και δραστηριοποιείται στους τομείς Κλίματος, Κατανάλωσης, Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Υγείας , Βιολογίας και Τεχνολογίας. Έχει επιχειρηματική παρουσία σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, Κεντρική Αμερική, Νότια Αμερική, Μεξικό, Ν.Α Ασία, Ινδία και Κίνα. Ενδιαφέρεται να εισαχθεί σε αμερικανικό χρηματιστήριο. Μόλις μία ημέρα πριν (24 Απριλίου) το General Atlantic είχε αναγγείλει μία μεγάλη εξαγορά στην Βραζιλία.

Η Bidco είναι 100% θυγατρική της GA, η οποία με τη σειρά της είναι 100% ελεγχόμενη από την General Atlantic Cooperatief U.A. (ενεργώντας από το συμβούλιο της).

Η τελευταία ελέγχεται από σειρά ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και οντοτήτων, οι οποίες εδρεύουν στο Λουξεμβούργο, στις Βερμούδες και στις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι οποίες ελέγχονται σε απώτατο επίπεδο από την GASC MGP, LLC με έδρα το Delaware.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr