NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Nexi Ελλάδος: Πανέτοιμη για τις αλλαγές στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών - τι λένε στελέχη της

Nexi Ελλάδος: Πανέτοιμη για τις αλλαγές στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών - τι λένε στελέχη της

Για την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις λύσεις υψηλής ποιότητας που καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών που έχουν οι πελάτες, και απαντούν στις πρόσφατες αλλαγές στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών, τοποθετήθηκαν τα στελέχη της Nexi Ελλάδος, στο Digital Banking & Insurance Summit.

Με επικείμενες αλλαγές στον χάρτη ψηφιακών πληρωμών να δρομολογούνται τόσο εθνικά όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου Nexi, του ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, κατέχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις λύσεις υψηλής ποιότητας και είναι πανέτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση. Με την τοποθέτηση αυτή, στελέχη της Nexi Ελλάδος, Χρυσού Χορηγού του Digital Banking & Insurance Summit, παρουσίασαν την ξεχωριστή πορεία της εταιρείας στον κλάδο των ψηφιακών πληρωμών αλλά και τις προκλήσεις που προκύπτουν από το πρόσφατο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ε.Ε. για την υιοθέτηση των instant payments από το σύνολο των τραπεζικών φορέων.

Ο κ. Νίκος Παπαδόγλου, Chief Commercial Director και Executive Board Member, χαιρέτησε την έναρξη του συνεδρίου και παρουσίασε τη σπουδαία διαδρομή της εταιρείας και τα σημαντικά ορόσημα στην ιστορία της, που οδήγησαν στο να εξελιχθεί στον Νο1 Όμιλο paytech στην Ευρώπη. Υπογράμμισε ότι ο Όμιλος Nexi είναι ο κορυφαίος, πανευρωπαϊκά, παίκτης στον κλάδο του, εκκαθαρίζοντας πάνω από το 55% των συναλλαγών και υποστηρίζοντας περισσότερες από 27 τράπεζες.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόγλου εστίασε στην πολυετή εμπειρία που έχει η Nexi στην ελληνική αγορά, υπενθυμίζοντας πως η Nexi Ελλάδος δραστηριοποιείται στη χώρα μας μέσω της Nexi Processing και της Nexi Payments. Στο πλαίσιο αυτό, ανέδειξε την εξέχουσα θέση της Nexi Processing ως ο κορυφαίος εκκαθαριστής συναλλαγών στην Ελλάδα μέσω της παροχής υπηρεσιών αιχμής σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και δημόσιους φορείς, διατηρώντας αποκλειστική συνεργασία με 6 από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες.


Άννα-Χαλικιά-Director-Account-Management-Nexi-Ελλάδος.jpg?mtime=20240430151236#asset:476871


Για το νέο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά στην υποχρεωτικότητα των άμεσων πληρωμών από τις τράπεζες, και τις προκλήσεις που ενέχει για αυτές, μίλησε η κ. Χαλικιά, Director, Account Management της Nexi Ελλάδος, στο πλαίσιο του fireside chat με τίτλο «Άμεσες Πληρωμές, το νέο πλαίσιο και η μεγάλη πρόκληση για τις Τράπεζες». Αναφερόμενη στο γεγονός ότι από το 2025 οι ελληνικές τράπεζες θα υποχρεούνται να εξυπηρετούν την αποδοχή και λήψη εμβασμάτων από όλα τα κανάλια, η κ. Χαλικιά επισήμανε πώς η εταιρεία paytech μπορεί να τις στηρίξει σε αυτή τη μετάβαση: χάρη στην πολυετή της εμπειρία στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η Nexi έχει αναπτύξει και προσφέρει ευέλικτες, ολοκληρωμένες λύσεις, όπως και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της, εξυπηρετώντας τις ανάγκες που θα φέρει ο επερχόμενος κανονισμός.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Summit, o κ. Νίκος Παπαδόγλου, Chief Commercial Director, Executive Board Member, δήλωσε: «Ως ο κορυφαίος Όμιλος PayTech στην Ευρώπη, επιδιώκουμε να συμμετέχουμε ενεργά στη συζήτηση για καίρια θέματα του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού κλάδου. Η πολυετής διαδρομή μας και η τεχνογνωσία που διαθέτουμε, μέσα από τη συστηματική επένδυση στην καινοτομία αλλά και το πλήθος των αγορών που εξυπηρετούμε, μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε μια βαθιά κατανόηση των προκλήσεων και των ευκαιριών που αντιμετωπίζει ο κλάδος και στην Ελλάδα. Ο ανοιχτός διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων επί αυτών με τους κορυφαίους παίκτες του χρηματοπιστωτικού τομέα, θεωρούμε ότι συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόοδό του».

Η κ. Άννα Χαλικιά, Director, Account Management, είπε: «Ως Nexi, στρατηγικά, εστιάζουμε στη διαμόρφωση καινοτόμων end-to-end λύσεων για τους πελάτες μας, επιδιώκοντας να αποτελούμε ένα payment hub που περιλαμβάνει όλο και περισσότερους σύγχρονους τρόπους πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου και του Instant payment. Μας ξεχωρίζει η modular φιλοσοφία των λύσεων: Ανάλογα με τις ανάγκες, τον βαθμό ωριμότητας και τον στρατηγικό σχεδιασμό, η κάθε επιχείρηση ή οργανισμός μπορεί να βρει το module που συμπληρώνει τις επιλογές που ήδη παρέχει στους πελάτες και τους πολίτες».

Παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει καινοτόμες λύσεις στους πελάτες της, η Nexi, ως ηγέτης στον κλάδο του paytech, επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες στο τοπίο των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνίας, της χώρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr