NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το εμφύτευμα εγκεφάλου της Neuralink αντιμετώπισε πρόβλημα

Το εμφύτευμα εγκεφάλου της Neuralink αντιμετώπισε πρόβλημα

Τον περασμένο Ιανουάριο ο 29χρονος Νόλαντ Άρμπο έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε το εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink, στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής για τον έλεγχο της ασφάλειας της συσκευής.

Λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του και ότι είναι σε θέση να ελέγχει το φορητό του υπολογιστή από διάφορες θέσεις, ακόμη και όταν είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

Τώρα, 100 μέρες από την χειρουργική επέμβαση, η εταιρεία μας ενημερώνει για την κατάσταση του 29χρονου. Σύμφωνα με ανάρτησή της, στις εβδομάδες που ακολούθησαν τη χειρουργική επέμβαση, μέρος του εγκεφαλικού εμφυτεύματος παρουσίασε δυσλειτουργία.

Η Neuralink έχει αναπτύξει μια διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή που θα μπορούσε να βοηθήσει ασθενείς με παράλυση να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη τους. Το σύστημα της εταιρείας, που ονομάζεται Link, καταγράφει νευρικά σήματα χρησιμοποιώντας 1.024 ηλεκτρόδια τα οποία είναι κατανεμημένα σε 64 νήματα τα οποία είναι λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα.

Ωστόσο, τις εβδομάδες που ακολούθησαν, ορισμένα νήματα αποκολλήθηκαν από τις θέσεις τους στον εγκέφαλο του ασθενούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των ηλεκτροδίων, γεγονός που εμπόδισε την ικανότητα της εταιρείας να μετρά την ταχύτητα και την ακρίβεια του Link. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε πόσα νήματα αποκολλήθηκαν.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η Neuralink τροποποίησε τον αλγόριθμο καταγραφής και βελτίωσε τη διεπαφή χρήστη και τις τεχνικές για τη μετατροπή των σημάτων σε κινήσεις του κέρσορα. Η εταιρεία φέρεται να εξέτασε το ενδεχόμενο αφαίρεσης του εμφυτεύματος, αλλά το πρόβλημα δεν αποτέλεσε άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια του Άρμπο, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Παρά το γεγονός ότι αποκολλήθηκαν ορισμένα νήματα, η Neuralink δήλωσε ότι ο 29χρονος ασθενής χρησιμοποιεί το εμφύτευμα για περίπου οκτώ ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και συχνά έως και 10 ώρες την ημέρα τα Σαββατοκύριακα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Neuralink έχει μπροστά της έναν μακρύ δρόμο δοκιμών ασφάλειας και αποτελεσματικότητας προτού μπορέσει να λάβει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την εμπορική διάθεση της τεχνολογίας της.

Πηγή: ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr