NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Hoper: Η πρώτη εταιρεία προγραμματισμένων πτήσεων ελικοπτέρου στην Ελλάδα άνοιξε τα φτερά της

Hoper: Η πρώτη εταιρεία προγραμματισμένων πτήσεων ελικοπτέρου στην Ελλάδα άνοιξε τα φτερά της

Με πτήσεις από 8-45 λεπτά της ώρας η Hoper φιλοδοξεί να ενώσει τα νησιά του Αιγαίου.

Την πρώτη εταιρεία προγραμματισμένων πτήσεων ελικοπτέρου στην Ελλάδα, Hoper, παρουσίασαν τα διοικητικά της στελέχη και βασικοί μέτοχοι στο Μέγαρο Μουσικής. Η εταιρεία Hoper έχει την δική της πλατφόρμα flyhoper.com μέσα από την οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει την αναχώρησή του και την επιστροφή του.

hoper_img_4.jpg?mtime=20240613170803#asset:485270


Η Hoper δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής σε 11 προορισμούς σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Η βάση της στην Αθήνα είναι στο Κορωπί ενώ έχει και γραφεία ανταποκρίσεων σε Μύκονο και Σαντορίνη. Εκτός από αυτούς τους δύο προορισμούς (Μύκονο και Σαντορίνη) υπάρχουν η Αντίπαρος, η Ίος, η Τζια, η Πάτμος, η Σύρος, οι Σπέτσες, η Τήνος και η Φολέγανδρος. Η Hoper φιλοδοξεί να γίνει η γέφυρα στην νησιωτική Ελλάδα, προσφέροντας γρήγορες προγραμματισμένες πτήσεις και αυξάνοντας την προσφερόμενη ποιότητα στους τουρίστες αλλά και γενικότερα στους ταξιδιώτες. Γιατί όπως μας δήλωσε ο CEO της εταιρείας κ. Δημήτρης Μέμος, η Hoper δεν απευθύνεται μόνο στα μεγάλα βαλάντια αλλά και στους απλούς πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν ανάμεσα στα νησιά γρήγορα και χωρίς να ταλαιπωρηθούν. Ενδεικτικά η απόσταση Τήνος-Μύκονος γίνεται μόλις σε 8’. Η απόσταση Αθήνα- Αντίπαρος σε 45’. Αυτό σημαίνει ταχύτερη εξυπηρέτηση, μεγαλύτερη ξεκούραση για όσους ταξιδεύουν επαγγελματικά ή ανθρώπους που θέλουν να κάνουν νοσοκομειακές εξετάσεις χωρίς ταλαιπωρία και περισσότερη απόλαυση για τους ταξιδιώτες. Σε ότι αφορά τις πτήσεις στην Ηπειρωτική Ελλάδα, αυτές προγραμματίζονται για το μέλλον. Οι αποσκευές των επιβατών είναι κυρίως βαλίτσες καμπίνας (μέχρι 20-25 κιλά).

hoper_img_1.jpg?mtime=20240613170652#asset:485267


Πώς δημιουργήθηκε η Hoper

Η Hoper προήλθε κυρίως από την εξαγορά της Αir Power προκειμένου να επιταχυνθεί το εγχείρημα. Το επόμενο βήμα είναι να μπουν και μεγάλοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο. Σε ότι αφορά το break even της εταιρείας αυτό θα έρθει με την συμπλήρωση των 10.000 εισιτηρίων.

hoper_img_2.jpg?mtime=20240613170709#asset:485268


Υποδομές

Η Hoper εξυπηρετείται από τα τοπικά ελικοδρόμια των Κυκλάδων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι οριοθετημένοι χώροι ή κάποιες εκτάσεις που λειτουργούν ως χώροι προσγείωσης ελικοπτέρων. Αυτό που τόνισαν τα στελέχη της εταιρείας είναι ότι σε κάθε περίπτωση τηρούνται όλοι οι όροι ασφαλείας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι. Όπως ενδεικτικά ανέφερε ο κ. Μέμος αλλά και ο μέτοχος κ. Κώστας Γεράρδος, τα 5 ελικόπτερα Robinson (3 ιδιόκτητα και 2 με leasing) της εταιρείας έχουν τις δυνατότητες να πετάξουν ακόμη με αέρα 10 μποφόρ και ταυτόχρονα να επιλέξουν τους χώρους προσγείωσης οι οποίοι είναι οι πιο κατάλληλοι σε περιπτώσεις κακοκαιρίας. Συνεπώς οι κίνδυνοι των ελικοπτέρων είναι πολλοί μικρότεροι απ’ τους κινδύνους με αεροπλάνα.

hoper_img_3.jpg?mtime=20240613170729#asset:485269


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr