NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Σον Κόνερι: ο μυστικός πράκτορας της καρδιάς μας!

Σον Κόνερι: ο μυστικός πράκτορας της καρδιάς μας!

Ποιος είναι ο ηθοποιός με τη βαθιά, σκωτσέζικη, τολμώ να πω sexy φωνή;

Και το όνομα αυτού είναι Bond.. James Bond!  

Το πραγματικό του όνομα βέβαια, όπως όλοι ξέρουμε είναι Σον Κόνερι!

Ο πασίγνωστος, πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών, γεννήθηκε το 1930 στη Σκωτία. Προέρχεται από πολύ φτωχή οικογένεια, καθώς η μητέρα του ήταν καθαρίστρια και ο πατέρας του εργάτης. Ο Σον ουσιαστικά μεγάλωσε στους δρόμους παίζοντας μπάλα. Οι φίλοι του τον φώναζαν Tommy και το παρατσούκλι του ήταν Big Tam καθώς ήταν πολύ μεγαλόσωμος και εκτόπιζε τους αντιπάλους του στα παιχνίδια που έπαιζαν. Είχε κλίση στα μαθηματικά, ενώ του άρεσε να διαβάζει comics και να γράφει ιστορίες. Ωστόσο, η παραμονή του στο σχολείο δεν ήταν για πολύ, καθώς στα 13 του το παράτησε και ξεκίνησε να δουλεύει ως γαλατάς. Στη συνέχεια κατατάχθηκε στο ναυτικό στα 16 του και απολύθηκε 3 χρόνια αργότερα λόγω έλκους στομάχου. Επιστέφοντας, έκανε διάφορες δουλειές σαν εργάτης, ωστόσο ο σωματότυπός του και η μυϊκή του διάπλαση ήταν τόσο εντυπωσιακή που τον έκανε να ξεχωρίζει και να τον θαυμάζουν και οι άντρες και οι γυναίκες. Έτσι σε έναν διαγωνισμό στο γυμναστήριο του έδωσαν τον τίτλο «Mr. Universe”. Έλαβε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς σαν μοντέλο, μέχρι που ένας σκηνοθέτης στο Λονδίνο τον διάλεξε για να συμμετέχει στη χορωδία μίας νέας παραγωγής. Ο ίδιος μπορεί να μην ήξερε να τραγουδάει, ωστόσο δεν θα έχανε την ευκαιρία! Αυτή η συμμετοχή του ήταν που τον έκανε να αποφασίσει ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Δυνατό του σημείο ήταν η εμφάνισή του, ωστόσο η έλλειψη παιδείας του δημιουργούσε προβλήματα. Συμμετείχε σε πολλά castings, όμως η καριέρα του σαν ηθοποιός απογειώθηκε όταν τελικά τον επέλεξαν για τον ρόλο του James Bond! Το budget για την παραγωγή ήταν πολύ χαμηλό κι έτσι έκαναν casting για άγνωστους ηθοποιούς. Ο Σον άρεσε πολύ στους  Χάρι Σάλτζμαν και Άλμπερτ Μπρόκολι, παρόλο που ο δημιουργός της ταινίας Ίαν Φλέμινγκ δεν ήταν πολύ ενθουσιασμένος μαζί του, καθώς πίστευε ότι χρειαζόταν κάποιος πιο εκλεπτυσμένος. Βέβαια οι αμφιβολίες ήταν μέχρι να τον δει να παίζει και μέχρι να γίνει η πρεμιέρα της ταινίας. Τελικά η σκωτσέζικη προφορά του τον κέρδισε!

Παράθεση - epixeiro.gr

Μία πρόκληση μπορεί να βγάλει το καλύτερο από έναν άνθρωπο. -Sean Connery-

Από εκεί και πέρα, από το 1962 μέχρι το 1983, ο Σον συμμετείχε σε εφτά ταινίες Bond κερδίζοντας το κοινό και τις γυναίκες παγκοσμίως!

Εκτός βέβαια από τις ταινίες James Bond, ο Σον έπαιξε και σε πολλές άλλες ταινίες, κάποιες από αυτές είναι το Όνομα του Ρόδου, το Express  του μεσονυκτίου, ο Ιππότης της λεγεώνας της τιμής και άλλες, από τις οποίες κέρδισε πολλά βραβεία καθώς και το Oscar του δεύτερου αντρικού ρόλου. Στα 60 του το People magazine, τον ονόμασε τον πιο sexy εν ζωή άντρα. Το 2006 έλαβε το Lifetime Achievement Award από το American Film Institute.   

Προσωπική ζωή

Ο πρώτος του γάμος ήταν με την ηθοποιό Diane Cilento το 1962, και έναν χρόνο αργότερα απέκτησε τον γιο του Jason. Ωστόσο δέκα χρόνια μετά το ζευγάρι χώρισε, καθώς η Diane υποστήριζε ότι την κακομεταχειριζόταν. Το 1975 ο Σον παντρεύτηκε την καλλιτέχνιδα Micheline Roquebrune με την οποία παραμένει παντρεμένος μέχρι και σήμερα!

Πλέον το ζευγάρι ζεις στις Μπαχάμες και ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο μυαλό μας είναι και θα είναι για πάντα ο μυστικός πράκτορας 007! Επίσης η ατάκα του για το πώς πίνει το μαρτίνι “shaken and not stirred” νομίζω ότι ακόμα μνημονεύεται! 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr