NEWSFLASH...
Επινήσιες Ιστορίες
ανάγνωση

Ξεχωριστό Ελληνικό design στην Αλόννησο από τις ταλαντούχες Νιόβη και Ελένη Γκαλίπη

Ξεχωριστό Ελληνικό design στην Αλόννησο από τις ταλαντούχες Νιόβη και Ελένη Γκαλίπη
25_04_2017 20_07_2017

Powered by:
AEΛΙΑ-Επινήσια Ηώς Στηρίζει νέους στα ελληνικά νησιά
epixeiro icon Επινήσιες Ιστορίες

Δύο νέες, ταλαντούχες και δυναμικές επιχειρηματίες δημιουργούν στην Αλόννησο το Gaia Old Village, ένα κατάστημα – εμπειρίας για το σύγχρονο ελληνικό design.

Δημοσιεύουμε σήμερα στο epixeiro, ως 9η ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ιστορία, την συζήτηση που κάναμε στο πλαίσιο του ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς με δύο πολύ ικανές, δυναμικές και γοητευτικές νέες επιχειρηματίες, από την Αλόννησο, τις αδελφές, Νιόβη Γκαλίπη και Ελένη Γκαλίπη που δημιούργησαν στο νησί τους μία εμπορική επιχείρηση με ιδιαίτερη ταυτότητα, το GAIA Old Village ένα κατάστημα – εμπειρία για τον επισκέπτη, το οποίο αναδεικνύει και προωθεί τους έλληνες designers στους επισκέπτες του νησιού.

Στην χώρα της Αλοννήσου το κατάστημά σας GAIA Old Village έχει μία μοναδική ταυτότητα, τόσο γιατί επιλέγετε και αναδεικνύετε έλληνες designers αλλά και γιατί έχετε μία τόση ιδιαίτερη διακόσμηση του ίδιου του καταστήματός σας. Θα θέλατε να μας πεις λίγα λόγια για το ίδιο κατάστημα; Πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε;

Νιόβη Γκαλίπη: Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα τόσο όμορφα λόγια! Το εμπόρευμα μας είναι αποτέλεσμα μηνών έρευνας  για ιδιαίτερα και άριστης ποιότητας είδη. Στηρίζουμε τους Έλληνες designers και καλλιτέχνες. Όσο για τη διακόσμηση του χώρου με φρέσκιες ιδέες και φαντασία πήρε αυτή την ρομαντική και εναλλακτική μορφή του. Στόχος μας ήταν να φτιάξουμε ένα μικρό , καλόγουστο μαγαζί με μοναδικά κομμάτια.  Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν νιώθουμε πώς οι κόποι μας ανταμείβονται καθώς δεχόμαστε συχνά κομπλιμέντα !

Ελένη Γκαλίπη: Να σας ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου που μας επιλέξατε για αυτή την τόσο ωραία συνέντευξη! Όταν είμαι μαζί με την αδερφή μου περνάω τις πιο ωραίες στιγμές. Δεν συμφωνούμε σε όλα όμως έχει και αυτό τη γλύκα του. Πάντα ήθελα να δουλέψουμε μαζί. Με ενδιέφερε τα τελευταία χρόνια να κινηθώ στο χώρο των επιχειρήσεων και έτσι πήραμε την απόφαση, μιας και μας άρεσε το αντικείμενο, να συνεργαστούμε. Είναι ένα πολύ μικρό μαγαζάκι με μοναδικά κομμάτια, έτσι ξεκίνησε η ιδέα μας και έτσι θα παραμείνει.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η Νιόβη και η Ελένη Γκαλίπη με όραμα και τόλμη μετουσίωσαν την αγάπη τους για το σύγχρονο ελληνικό design και για το νησί τους την Αλόννησο σε ένα κατάστημα με ξεχωριστή ταυτότητα και υψηλή αισθητική

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς; (τόπος γέννησης, σχέση σου με την Αλόννησο, εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία)

Νιόβη Γκαλίπη: Γεννήθηκα στη Λάρισα, ο μπαμπάς  έχει καταγωγή από τα Γιαννιτσά και η μαμά από Αλόννησο. Αποφάσισαν λοιπόν να μεγαλώσουμε η αδελφή μου κι εγώ στο νησί. Χρόνια όμορφα, ξέγνοιαστα. Τελείωσα το σχολείο και έφυγα για το Βόλο όπου και σπούδασα  φωτογραφία. Έχω συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, συνεντεύξεις σε περιοδικά κ.α.  Παράλληλα όμως ήθελα να φτιάξω και κάτι δικό μου. Με βοήθησε η αγάπη που έχω στα κοσμήματα και τα ρούχα και εφόσον είχα την εμπειρία καθώς δούλευα πάντα τα καλοκαίρια σε boutiques μάλλον ήταν επόμενο να ανοίξω με την αδελφή μου τον δικό μας μικρόκοσμο

Ελένη Γκαλίπη: Γεννήθηκα στη Λάρισα, μιας και τότε μέναμε Βόλο λόγω της εργασίας του πατέρα μας. Γύρω στα 11 πήγα στην Αλόννησο. Αρχικά δεν μου άρεσε, είχα χάσει όλους τους φίλους από το προηγούμενο σχολείο. Σπούδασα Πληροφορική, συνεχίζω με το μεταπτυχιακό μου. Έχω δουλέψει σε διάφορα μαγαζιά κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και τα καλοκαίρια στην Αλόννησο πάντα έβρισκα δουλειά. Πλέον το νησί μου δεν το αλλάζω με τίποτα και ας έχω την ατυχία το χειμώνα λόγω υποχρεώσεων να μένω μακριά του! 

Ξεχωριστό Ελληνικό design στην Αλόννησο από τις ταλαντούχες Νιόβη και Ελένη Γκαλίπη

Πώς αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά στην Αλόννησο και μάλιστα να δημιουργήσετε κάτι τόσο ιδιαίτερο;

Νιόβη Γκαλίπη: Είχαμε στο μυαλό μας να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό. Ίσως βοήθησε πολύ στο ότι το  γούστο της αδελφής μου με το δικό μου διαφέρει αρκετά και φέρνει ως αποτέλεσμα το μαγαζί να καταλήγει με δύο διαφορετικά στυλ τα οποία καταφέρνουν να εναρμονιστούν τέλεια στο χώρο και ο πελάτης να έχει περισσότερες επιλογές. Το νησί μου το αγαπώ και ειδικά τα καλοκαίρια περνάω υπέροχα! Ήταν απόφαση στιγμής, δεν το είχαμε στο μυαλό μας πολύ καιρό, μάλλον το ίδιο το κτίριο ήρθε και μας βρήκε καθώς κάναμε μία αμέριμνη βόλτα στην παλιά χώρα της Αλοννήσου. Το αγαπήσαμε με την πρώτη ματιά που λένε και αφού συμφωνήσαμε πως θέλουμε να δουλέψουμε μαζί κάτι δικό μας ξεκινήσαμε τις διαδικασίες. 

Ελένη Γκαλίπη: Πραγματικά το κτίριο ήρθε και μας βρήκε! Το αγαπήσαμε μόλις το είδαμε. Ξεκινήσαμε λοιπόν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις! Παντρέψαμε τα γούστα μας, τα οποία αρχικά φαίνονται αταίριαστα όμως πραγματικά δένουν τόσο ωραία μεταξύ τους!

Ποια είναι τα δυνατά σας στοιχεία που σας έχουν βοηθήσει ως τώρα σε όσα έχετε επιτύχει και τι θα θέλατε να βελτιώσετε σε σας;

Νιόβη Γκαλίπη: Θα μιλήσω και εκ μέρους της αδελφής μου, μας αρέσει να συναναστρεφόμαστε με τον κόσμο, να γνωρίζουμε, να μιλάμε, να τους εξυπηρετούμε. Παίζει μεγάλο ρόλο να είσαι ευγενικός, η ευγένεια είναι χρυσός ! Από την άλλη δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα κάποιο στοιχείο που χρειάζεται βελτίωση, σίγουρα υπάρχει και με την εμπειρία που θα αποκτώ με τα χρόνια θα με βοηθήσει ασυνείδητα και συνειδητά να βελτιώνομαι ! 

Ελένη Γκαλίπη: Έχουμε κενά στην επιχειρηματικότητα ακόμα. Πραγματικά πιστεύω ότι θα αποκτήσουμε εμπειρία με τα χρόνια. Μόλις δύο σεζόν έχουμε δουλέψει αλλά είμαστε ευχαριστημένες 100%. Θα συμφωνήσω με την αδερφή μου ότι μας αρέσει να γνωρίζουμε καινούργια άτομα, να ανταλλάσουμε απόψεις κ.α. Θα ήθελα να ξαναμιλήσουμε σε δύο χρόνια από τώρα και τότε θα σου πω ακριβώς αν τα δυνατά μου σημεία θα με έχουν βοηθήσει ως τότε και αν φυσικά πρέπει κάτι να βελτιώσω.

Τι επαγγελματικά σχέδια έχετε στην Αλόννησο το επόμενο διάστημα;

Νιόβη Γκαλίπη: Συνεχίζουμε δυναμικά περιμένοντας τη σεζόν μας στο μαγαζί με όλη μας την ενέργεια! 

Ελένη Γκαλίπη: Περνάνε διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου, αν δεν μπορέσω να ασχοληθώ τελικά με την Πληροφορική θα ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις και εύχομαι πάντα να δουλεύω μαζί με την αδερφή μου! Για την ώρα δίνουμε βάση μόνο στο μαγαζί μας κάνοντας ό,τι καλύτερο πιστεύω μπορούμε για μας αλλά και για τους πελάτες μας.

Ποιο είναι το όραμα σας για την Αλόννησο; Πώς θα θέλατε να δείτε το νησί σε 5 ή  10 χρόνια από τώρα; 

Νιόβη Γκαλίπη: Θα έλεγα πώς περιμένω να δε την Αλόννησο με περισσότερες εναλλακτικές και μη επιλογές. Να μην χάσει όμως σε καμία περίπτωση τον εναλλακτικό χαρακτήρα της. 

Ελένη Γκαλίπη: Η Αλόννησος έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Για μένα τώρα είναι ότι καλύτερο. Οι περισσότεροι όταν έρχονται μια φορά έρχονται ξανά και ξανά. Συμφωνώ με τη Νιόβη, ότι και να γίνει να μην χάσει τον εναλλακτικό χαρακτήρα της.

Τι θα συμβουλεύατε άλλους νέους από ένα νησί ή από έναν μικρό τόπο που προβληματίζονται εάν αξίζει να τολμήσουν ένα δικό τους επαγγελματικό εγχείρημα;

Νιόβη Γκαλίπη: Να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Σε όλα τα θέματα υπάρχει το ρίσκο, αλλά ας μη το βάλουμε μπροστάρη. Όταν υπάρχει άνθηση ιδεών κυρίως από νέους είναι πάντα καλοδεχούμενο από το κοινό. Είμαι υπέρ στο να ανοίγουν νέες επιχειρήσεις είτε στον τομέα μου είτε σε οποιονδήποτε άλλο, έτσι ώστε να υπάρχουν πολλές επιλογές για τον κάθε ένα που επισκέπτεται το νησί μας. Με μικρά, σταθερά βήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε έξυπνες και καλοστημένες επιχειρήσεις

Ελένη Γκαλίπη: Αν πραγματικά ασχοληθούν και πιστεύουν στην ιδέα τους τότε ναι να το τολμήσουν και δεν θα το μετανιώσουν. Μια επιχείρηση δουλεύει καλά όταν έχεις μεράκι για τη δουλειά σου και ειδικά στο ξεκίνημά της. Είναι ότι καλύτερο να δημιουργείς, ανεβάζει τη διάθεσή σου και όλοι το χρειαζόμαστε στις μέρες μας. Δεν χρειάζεται να γίνει μεγάλο άνοιγμα οικονομικό στην αρχή, λίγα και καλά.. υπομονή αλλά θα υπάρξει δικαίωση, αυτό το γνωρίζω τουλάχιστον πολύ καλά!!

Η κοινωφελής εταιρεία ΑΕΛΙΑ σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς για την υποστήριξη και τη δικτύωση επαγγελματιών αλλά και υποψήφιων επαγγελματιών από 24 νησιά: ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, έμποροι, καλλιτέχνες αλλά και νέοι με ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο των αποστολών του προγράμματος στα επιμέρους νησιά η ΑΕΛΙΑ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει δραστήριους επαγγελματίες που ξεχώρισαν για τη δραστηριότητά τους και που σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι αποτελούν πρότυπο για πολλούς άλλους επαγγελματίες από τα νησιά του Προγράμματος ή από όλη την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Σοφία Μακρή, Πέτρος Κωνσταντάς, Φαίη Ορφανού

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr