NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Πωλήσεις
ανάγνωση

Μήπως δεν φταίει για όλα η κρίση;

Μήπως δεν φταίει για όλα η κρίση;

Ας πούμε ότι ένας ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στο marketing για να αυξήσει τις πωλήσεις της. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει, το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο. Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά;

Σας έχει συμβεί να προσπαθείτε όλο και περισσότερο για να πετύχετε ένα στόχο όμως αντί να πλησιάζει, να απομακρύνεται; Δίχως να μπορείτε να βρείτε έναν προφανή λόγο; Και καταλήγετε να αιτιολογείτε αυτή την κατάσταση βρίσκοντας άλλους λόγους που ούτε κι εσείς δεν τους πολυπιστεύετε;

Όντως υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να εμποδίζουν μια μικρή επιχείρηση να αναπτυχθεί. Τι γίνεται όμως με τους εσωτερικούς; Και για να γίνουμε λίγο πιο σαφείς. Ο ανθρώπινος παράγοντας. Τα άτομα που μας περιβάλλουν. Προσωπικό, οικογένεια, σχέσεις, συνεργάτες που επιλέξαμε να συναναστρεφόμαστε στη ζωή.

Παράθεση - epixeiro.gr

Όταν κάποιοι δεν έχουν τους ίδιους στόχους με σας, τα ίδια όνειρα και φιλοδοξίες τότε δεν νομίζετε ότι θα έπρεπε να μην ανήκουν στην ομάδα σας;

Όλοι γνωρίζουν ότι ένα αερόστατο, για να πάει πιο ψηλά, δεν χρειάζεται να το γεμίσουμε μόνο με περισσότερο ζεστό αέρα. Μπορούμε επίσης να το απαλλάξουμε και από συγκεκριμένα βάρη τα οποία το εμποδίζουν να πετάξει ψηλότερα. Και οι δύο τρόποι δουλεύουν αν θέλει κανείς να πάει πιο ψηλά.

Στην επιχείρησή σας, δε χρειάζεται να αυξήσετε ΜΟΝΟ τις προσπάθειές σας στοχεύοντας σε περισσότερους πελάτες, πωλήσεις, περισσότερη ταχύτητα και αμεσότητα, στο άψογο επίπεδο εξυπηρέτησης κ.λπ. Χρειάζεται επίσης - αναγκαία προϋπόθεση -και να απαλλαχθείτε από τα άτομα τριγύρω σας, τα οποία για να το πούμε πιο δόκιμα, δεν συμμερίζονται και υποστηρίζουν τους στόχους σας. Ούτε τις προσπάθειές σας. «Λένε» ότι τις στηρίζουν όμως, εξετάζοντας τα προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι δεν ισχύουν αυτά που διατείνονται.

Για κάποιους λόγους κάνετε αυτά που κάνετε. Και σίγουρα όχι μόνο για τα χρήματα. Όταν κάποιοι δεν έχουν τους ίδιους στόχους με σας, τα ίδια όνειρα και φιλοδοξίες τότε δεν νομίζετε ότι θα έπρεπε να μην ανήκουν στην ομάδα σας;

Είναι πολύ εύκολο να αποδώσουμε την ευθύνη σε εξωτερικούς παράγοντες. Πάρα πολύ εύκολο και ταυτόχρονα βολικό. Από την άλλη, πριν ξεκινήσετε να σκέφτεστε ότι βρέθηκε η αιτία όλων των δεινών σας στο όνομα ενός ατόμου, αναρωτηθείτε προσεκτικά για το τι έχετε κάνει εσείς ως επιχειρηματίας για να τους εκπαιδεύσετε και να τους βάλετε στο κλίμα. Πόσο αντικειμενικά τους έχετε α) επιλέξει β) εκπαιδεύσει γ)εποπτεύσει δ) επιβραβεύσει και βεβαίως, ε) αναγνωρίσει αυτά που έχουν ήδη κάνει για σας και την επιχείρησή σας σε καθημερινή βάση.

Αν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω και εξακολουθείτε να νιώθετε ότι κάτι υπάρχει που δεν βγάζει νόημα και πιάνετε τον εαυτό σας να δουλεύει ατελείωτες ώρες, προσπαθώντας με όλες σας τις δυνάμεις να πετύχετε αλλά μάταια, ίσως ήρθε η στιγμή να ξανακοιτάξετε όλους αυτούς που έχετε δίπλα σας και να σκεφθείτε το ενδεχόμενο ότι κάποιος σας βάζει τρικλοποδιές και δεν θέλει να πετύχετε. Για τους δικούς του λόγους.

Όταν δε απαλλαχθείτε από αυτό θα δείτε ότι τα πράγματα θα γίνονται με περισσότερη ευκολία. Μαγικά. Αβίαστα.

Αυτό θα συμβεί μόνο όταν το εντοπίσετε και είστε βέβαιοι, έχοντας κάνει την έρευνά σας και καταλήξει με συγκεκριμένα στοιχεία κι όχι απόψεις ή γνώμες άλλων ατόμων. ‘Οταν αποχωρήσει και δημιουργηθεί κενό στη θέση που είχε αναλάβει, θα δείτε ότι θα «έλξετε» νέα άτομα που όχι μόνο βάρος δεν θα σας είναι αλλά θα σας πάνε πιο ψηλά.

Καλή επιτυχία!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr