NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ο χάρτης με τις 100+ Startup Αγροτικής Τεχνολογίας (AgTech) στην ΗΠΑ και αλλού

Ο χάρτης με τις 100+ Startup Αγροτικής Τεχνολογίας (AgTech) στην ΗΠΑ και αλλού

Εταιρικοί επενδυτές όπως η Mitsui, η Monsanto και η Syngenta έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς Startups που προσπαθούν να βελτιώσουν τις τεχνικές άρδευσης, τους ψεκασμούς, τις τεχνικές συγκομιδής και άλλες.

Καθώς ο πληθυσμός της γης αυξάνεται η ανάγκη για αύξηση της παραγωγής τροφίμων αυξάνεται επίσης, οι τεχνολογικές startup δημιουργούν ένα εύρος γεωργικών υπολογιστικών εφαρμογών, υπηρεσιών, τεχνικών καλλιέργειας και άλλα που έχουν στόχο να φέρουν περισσότερα δεδομένα πληροφορίες και αποτελεσματικότητα στον  κλάδο.

Η εταιρία CB insights που μελετά τις νέες τεχνολογίες και κάνει προβλέψεις για το μέλλον βοηθώντας έτσι διάφορους επενδυτές να ανακαλύψουν τους επόμενους πελάτες τους  χρησιμοποίησε τα δεδομένα της ώστε να αναγνωρίσει τις 100 ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αγροτικής τεχνολογίας και της κατηγοριοποίησε σε 9 βασικές κατηγορίες. 

Η CB insights  ορίζει την αγροτική τεχνολογία  σαν την τεχνολογία που αυξάνει την απόδοση των καλλιεργειών, με την μορφή λογισμικού, αισθητήρων, δεδομένων που αποκτήθηκαν από drones, ή άλλες εκ του αέρος πηγές, αγορές βασισμένες στην διανομή μέσω του διαδικτύου και εργαλεία  που επιτρέπουν και προωθούν την γεωργία με την χρήση της τεχνολογίας.

Agtech-Market-Map-V32.jpg?mtime=20170527180022#asset:52440:freeHeight

Η ανάλυση που έκαναν φαίνεται παρακάτω: 

Λογισμικό διαχείρισης καλλιεργειών και εκτροφών: Λογισμικό όπως αυτό που δημιούργησε η εταιρία Granular και επιτρέπει σε αγρότες να διαχειρίζονται τους όρους τους, την παραγωγή τους και την κτηνοτροφία.

Γεωργία ακριβείας και ανάλυση δεδομένων προβλέψεων: Αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις περιλαμβάνουν όσες χρησιμοποιούν τα μεγάλα δεδομένα και την ανάλυση προγνωστικών στοιχείων ώστε να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις καλλιέργειες και να λάβουν καλύτερες αποφάσεις με στόχο την αντιμετώπιση της σπατάλης ενέργειας, της αύξησης της απόδοσης, την βελτίωση της εφαρμογής εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων (όπως η εταιρία Prospera που χρησιμοποιεί  την μηχανική όραση (Machine Vision) και την τεχνητή νοημοσύνη)  μειώνοντας έτσι το ρίσκο.

Αισθητήρες: Εταιρίες όπως η Arable προσφέρουν έξυπνους αισθητήρες που συλλέγουν δεδομένα και βοηθούν τους αγρότες να παρακολουθούν την υγεία των σπαρτών, τον καιρό και την ποιότητα του εδάφους για παράδειγμα.

Ζωικά δεδομένα: Αυτές οι εταιρίες παρέχουν λογισμικό και υλικό  που έχει ως στόχο στην καλύτερη κατανόηση των κτηνοτροφικών ζώων, από τις αναπαραγωγικές τους συνήθειες  (Connectera) μέχρι και την γονιδιωματική τους ( όπως η Αγγλική TL Biolabs)

Ρομποτική και Drones: Αυτή η γνωστή κατηγορία περιλαμβάνει εταιρίες όπως ή (TerrAvion) που σχετίζεται με τα drones, και εταιρίες που φτιάχνουν έξυπνες μηχανές για τις φάρμες όπως η (Blue River Technology) που έχουν υποστηριχτεί οικονομικά από τις Monsanto Growth Ventures, την Syngenta Ventures  την Khosla Ventures και άλλες).

Έξυπνη άρδευση: Αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την Hortau, η οποία παρέχει συστήματα παρακολούθησης και αυτόματης χρήσης ύδατος για καλλιέργειες χρησιμοποιώντας διάφορες εκροές δεδομένων. 

Φάρμες Νέας Γενιάς: Μια νέα κατηγορία επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να παρέχουν μεθόδους που θα υποστηρίξουν την παραδοσιακή καλλιέργεια σε περιοχές που έως τώρα κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Παραδείγματα είναι οι Αμερικάνικες AeroFarms  για την κάθετη γεωργία/καλλιέργεια και η BrightFarms για νέα γενιά θερμοκηπίων.  

Αγορές: Αυτές οι εταιρίες προσφέρουν αγορές για εμπόριο αγροτικών προϊόντων με το να συνδέουν τους παραγωγούς απευθείας ,ε τους προμηθευτές ή τους καταναλωτές χωρίς ενδιάμεσους. Ενώ κάποιες είναι διαδικτυακές αγορές άλλες χρησιμοποιούν τεχνολογία για να υποστηρίξουν φυσικές αγορές αγροτικών προϊόντων (όπως η Γαλλική La Ruche Qui Dit Oui).

Ανάλυση φυτικών δεδομένων: Αυτές οι νέες εταιρίες λαμβάνουν πιο λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τη σύνθεση των φυτών (μικροβιακή σύνθεση, γενετική έκφραση κ.λπ.)  ή/και αναλύουν τα δεδομένα αυτά για να βελτιώσουν την έρευνα και την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των σπόρων (όπως η Benson Hill Biosystems).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr