Γιατί ναυαγεί η συμφωνία Aktor - Prodea στα ακίνητα
10/09/2025 | 14:53
25/10/2025 | 13:04
Ναυαγεί σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις στελεχών και από τις δυο πλευρές το deal Aktor - Prodea για την πώληση ακινήτων υψηλής αξίας.
Πρόκειται για ένα project 500 εκατ. ευρώ και η λύση της συμφωνίας οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη μεγάλη καθυστέρηση που φαίνεται στη διαδικασία νομικής τακτοποίησης πολλών ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η συμφωνία θα ολοκληρώνονταν μέσα στο α’ τριμηνο 2025 αλλά έχουμε φτάσει στο δ’ τρίμηνο και οι ρυθμοί τακτοποιήσεων είναι χαμηλοί αλλά και τα νομικά θέματα πολύ υψηλά, καθώς υπάρχουν ενστασεις και ασφαλιστικά μέτρα πρώην ιδιοκτητών ακινήτων αλλά και συμβολαιογραφικά θέματα.
Μεταξύ άλλων, υπό τις σημερινές συνθήκες και τα περιθώρια κέρδους δεν είναι τα αναμενόμενα και η συμφωνία δεν είναι αρκετά συμφέρουσα.
Η συμφωνία περιλάμβανε την πώληση χαρτοφυλακίου 39 ακινήτων για την οποία είχε υπογραφεί σχετικό προσύμφωνο από τον Οκτώβριο του 2024, με τα ακίνητα να αποφέρουν ετήσιο εισόδημα από μισθώματα περίπου 40,6 εκατ. ευρώ.
Λόγω της πολυπλοκότητας της συναλλαγής, η προθεσμία ολοκλήρωσης της συμφωνίας είχε ήδη παραταθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σχολιάστε