NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Marketing
ανάγνωση

Κοινωνική συνείδηση. Δεν είναι μόδα. Είναι εργαλείο!

Κοινωνική συνείδηση. Δεν είναι μόδα. Είναι εργαλείο!

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Αυτή είναι η πρόταση που ιδανικά χαρακτηρίζει την τάση όλο και περισσότερων επιχειρήσεων να αναδεικνύουν την εταιρική τους κοινωνική συνείδηση υλοποιώντας μικρές αλλά και μεγάλες δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα. Άραγε το όφελος για μία επιχείρηση με κοινωνική συνείδηση περιορίζεται απλώς στην αύξηση της αναγνωρισιμότητάς της; Ασφαλώς και όχι. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να αποκομίσει μία επιχείρηση με έντονη κοινωνική δράση. Ας τα δούμε!

Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως ανεξάρτητα από τα συνεπακόλουθα επιχειρηματικά οφέλη, ο σκοπός της προσφοράς τίθεται υπεράνω κριτικής και οπωσδήποτε δεν μπαίνει σε καμία απολύτως ζυγαριά. Όταν έχουμε τη διάθεση και μπορούμε, πρέπει πάντα να προσφέρουμε! Μέσα από αυτή τη διάθεση προσφοράς, όχι μόνο γεμίζουμε με χαρά και ικανοποίηση αλλά ταυτόχρονα:

Διευρύνουμε τον κύκλο σας.

Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας κοινωνικής δράσης καλούμαστε να έρθουμε σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Ανθρώπους που ίσως ποτέ να μην είχαν ξανακούσει για την επιχείρησή μας και εφόσον δεν την είχαν ξανακούσει, δε θα μπορούσαν να μιλήσουν γι΄ αυτή και σε άλλους ανθρώπους! Πολλοί από αυτούς λόγω θέσης, μπορούν σίγουρα να αποτελέσουν χρήσιμες επαφές για μία επιχείρηση. Ένας κύκλος επαφών είτε είναι προσωπικός είτε επαγγελματικός, διευρύνεται πάντα με γεωμετρική και όχι με αριθμητική πρόοδο. Μία νέα επαφή ισούται με 10 νέες εν δυνάμει επαφές. Σαν το facebook δηλαδή!

Αναπτύσσουμε δεξιότητες!

Η καθημερινότητα για έναν επιχειρηματία αλλά και το προσωπικό μίας επιχείρησης, κινείται λίγο πολύ στους ίδιους επαναλαμβανόμενους ρυθμούς. Στόχος κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι η αυτοβελτίωση, η ανακάλυψη και η ανάδειξη όλων  εκείνων των δεξιοτήτων που γνωρίζει πως έχει αλλά και εκείνων που αγνοεί! Μέσα από κοινωφελείς δράσεις οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους που ίσως δε θα τους δινόταν ποτέ άλλοτε η ευκαιρία να καλλιεργήσουν! Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους μιας επιχείρησης να μη μένουν στάσιμοι.

Πολύπλευρη ενίσχυση της εικόνας μας.

Το όφελος μέσα από μία κοινωνική δράση δεν αφορά μόνο το μέγεθος της δημοσιότητας που θα λάβει μία επιχείρηση αλλά και το επίπεδο αυτής. Με απλά λόγια είναι πολύ σημαντικό να γίνει η επιχείρησή σας πιο γνωστή στο κοινό αλλά παράλληλα το ίδιο καίριο είναι το να αντιληφθεί το κοινό, ότι σαν επιχείρηση έχετε έναν πολύπλευρο χαρακτήρα που δεν περιορίζεται μόνο στα εμπορικά ζητήματα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρετε. Μέσα από μία κοινωνική δράση επικοινωνείτε πως νοιάζεστε και για τομείς που δεν άπτονται μόνο στο επιχειρηματικό σας αντικείμενο και κατ’ επέκταση πως δε νοιάζεστε μόνο για το κέρδος!

Συσφίξτε τις σχέσεις με το προσωπικό σας!

Είναι πολύ σημαντικό για μία επιχείρηση να γνωρίζει πως οι συνεργάτες και το προσωπικό της, κινούνται στον ίδιο γνώμονα αξιών. Η επαφή μεταξύ της διοίκησης και του προσωπικού με αφορμή κάποιες κοινωνικές δραστηριότητες, θα επιτρέψουν και στις δύο πλευρές να αλληλεπιδράσουν και να επικοινωνήσουν έξω από τα συνήθη πλαίσια συνεργασίας τους. Αυτό, μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να έχει! Πλεονεκτήματα που θα διαφανούν στη μετέπειτα καθημερινότητά τους, διαμορφώνοντας ένα πιο οικείο και αποδοτικό περιβάλλον εργασίας!

Κλείνοντας, θα ήθελα να διασαφηνίσω πως οι κοινωνικές δράσεις δεν αποτελούν προνόμιο μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων. Ακόμη και η πιο μικρή επιχείρηση μπορεί να αναδείξει το κοινωνικό της προφίλ μέσα από συνεργασίες με άλλες μικρές επιχειρήσεις και φορείς. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες που μπορείτε και πρέπει να τις αξιοποιήσετε, αρκεί βεβαίως να τις γνωρίζετε. Αν έχετε τη διάθεση, τη θέληση και την ανάγκη να προσφέρετε αλλά δεν μπορείτε να βρείτε τους τρόπους μέσα από τους οποίους θα το κάνετε, ζητήστε τη βοήθεια συνεργατών που μπορούν να σας βοηθήσουν έτσι ώστε να κάνετε κάτι καλό και για τους συνανθρώπους σας αλλά και για την επιχείρησή σας!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr