NEWSFLASH...
Coaching & Training | Business Coaching
ανάγνωση

Food for Thought: Wellbeing στην εργασία;

Food for Thought: Wellbeing στην εργασία;

Όσοι είμαστε επιχειρηματίες ή στελέχη σε εταιρίες, δουλεύουμε πάνω από 10 ώρες, πολλές φορές και περισσότερη από την μισή μέρα μας.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι οι εργασιακές συνθήκες, ο τρόπος που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε, οι αποφάσεις που παίρνουμε (και είναι πολλές, καθημερινά) παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία μας, φυσικά και εκτός εργασίας. Ένας αγαπημένος φίλος και μέντορας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει work-life balance όταν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν μετουσιώσει το πάθος τους σε επάγγελμα και συμφωνώ απόλυτα. Σε οποιαδήποτε φάση επαγγελματικής εξέλιξης και να είναι κάποιος, το lifestyle που ακολουθεί, καθορίζει τις πιθανότητες επιτυχίας του. Συνεργάζομαι με εταιρίες πάνω από 13 χρόνια στον τομέα της Διατροφής και του Wellbeing και ακόμα με συγκλονίζει η ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες, εργοδότες και εργαζόμενοι το θέμα του υγιούς lifestyle.

Σε έρευνα του 2012 σε 20 χιλιάδες περίπου εργαζόμενους στην Αμερική (σε τρεις μεγάλες εταιρίες), φάνηκε ότι οι προσωπικές ανθυγιεινές επιλογές μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα απώλειας παραγωγικού χρόνου εργασίας, ακόμα κι αν μιλάμε για μια μόνο ανθυγιεινή συμπεριφορά. Μια διατροφή φτωχή σε θρεπτικά συστατικά συσχετίστηκε με 66% περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης μείωσης της παραγωγικότητας, ενώ η μη τακτική άσκηση συσχετίστηκε με 50% μειωμένη παραγωγικότητα. Το κάπνισμα συσχετίστηκε με 28% πιθανότητα για μειωμένη παραγωγικότητα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η μειωμένη παραγωγικότητα των εργαζομένων λόγω θεμάτων υγείας αποτελεί το 77% του συνόλου τέτοιας μείωσης και κοστίζει στους εργοδότες δυο με τρεις φορές περισσότερο από τα ετήσια έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το πρώτο επιχείρημα/ δικαιολογία που ακούω στα εισαγωγικά μου σεμινάρια για τη Διατροφή στο χώρο εργασίας είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος. Και απαντώ ότι συμφωνώ απόλυτα, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να φύγει χωρίς να αξιοποιηθεί στο μέγιστο. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα πολυάσχολων ανθρώπων που αποτελούν πρότυπα ηγετών, management, εργαζομένων, καινοτόμων που μοιράζονται ένα κοινό μυστικό: υγιές lifestyle που τους οδηγεί στην ευημερία (wellbeing). Ψάχνουν συνεχώς τρόπους να αυξήσουν την ενέργειά τους, τη δημιουργικότητά τους, να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τους και να έχουν, ταυτόχρονα, καλή υγεία για αρκετά χρόνια, διότι αισθάνονται ότι έχουν να προσφέρουν για πολλά χρόνια.

Η ποιότητα της διατροφής στον χώρο εργασίας επηρεάζει την ικανότητα διαχείρισης του stress, τις νοητικές λειτουργίας (μνήμη, ικανότητα συγκέντρωσης κα), την εξασφάλιση της απαιτούμενης ενέργειας και, φυσικά, την διάθεση που έχουμε.

Οι πρώτες συμβουλές μου στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινής βάσης επικοινωνίας, για να μπορέσουμε, σε επόμενα άρθρα, να μπούμε σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Και μπορώ να εγγυηθώ για την μεγιστοποίηση της απόδοσης και της αύξησης του εισοδήματός σας. Βάζω την υπογραφή μου σε αυτό.

Αυτό που χρειάζεται από τη μεριά σας είναι μόνο δυο χαρακτηριστικά: πίστη και συνέπεια.

Πόσο χρόνο και χρήμα, λοιπόν, θα επενδύατε στην προσωπική σας ανάπτυξη και ευεξία για μια ζωή γεμάτη νόημα, ικανοποίηση και πλούτο;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr