NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Η Takeoff Technologies σκοπεύει να αλλάξει ριζικά την αγορά των online super market [video]

Η Takeoff Technologies σκοπεύει να αλλάξει ριζικά την αγορά των online super market [video]

Η αμερικανική νεοφυής εταιρεία Takeoff Technologies, η οποία αναπτύσσει πλήρως αυτοματοποιημένα κέντρα Micro-Fulfilment, σκοπεύει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων και ιδιαίτερα αυτών που θέλουν να ασχοληθούν με το e-Food.

Το βασικό στοιχείο της νέας προσέγγισης είναι η διάρθρωση των μίνι-αποθηκών, μέσα στις οποίες τα προϊόντα στοιβάζονται κάθετα μεταξύ τους, ενώ η συλλογή των παραγγελθέντων προϊόντων γίνεται μέσω ρομπότ.

takeoff-technologies.jpg?w=600&h=271

Σύμφωνα με την παραπάνω εταιρεία, υπολογίζεται ότι επιτυγχάνεται έτσι εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης κατά 90% έναντι μιας παραδοσιακής αποθήκης σουπερμάρκετ. Ως εκ τούτου, οι αποθήκες μπορούν να στηθούν πιο εύκολα συγκριτικά  στα υφιστάμενα καταστήματα των συνεργατών.

Η τεχνολογία OSR Shuttle-System προέρχεται από την αυστριακή Knapp. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει χώρο συνολικής εκτάσης 3.500 τ. μ., για είκοσι δύο χιλιάδες αποθηκευμένους κωδικούς προϊόντων.  Μάλιστα, η ίδια προσφέρει διαφορετικές ζώνες θερμοκρασίας για διαχείριση διαφορετικών προϊόντων, όπως φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα, συσκευασμένα προϊόντα και προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.

Ενδεικτικά η διαδικασία λειτουργίας του συστήματος έχει ως εξής:

  1. Ο πελάτης – καταναλωτής παραγγέλνει, μέσω μιας εφαρμογής του κινητού τηλεφώνου του, διάφορα είδη σουπερμάρκετ
  2. Στη συνέχεια η παραγγελία του διεκπεραιώνεται αυτόματα στα κέντρα Micro-Fulfilment
  3. Σε διάστημα 30 λεπτών ο πελάτης μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του προσωπικά από το κατάστημα της αρεσκείας του ή εναλλακτικά να την παραλάβει στον χώρο του, σε διάστημα δύο ωρών

Η Takeoff Technologies έλαβε πρόσφατα επενδυτικά κεφάλαια συνολικού ύψους περί των δέκα εκατ. δολαρίων.

Η καινοτόμος προσέγγιση αυτοματοποιημένης διαχείρισης στις παραγγελίες ειδών σουπερμάρκετ της Takeoff Technologies έρχεται να ακολουθήσει αυτή της Amazon Fresh Pickup και της Picnic (Picnic: Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο mobile σούπερ μάρκετ στον κόσμο).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr