NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Career Sign: Η αρμονία της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ΑμεΑ

Career Sign: Η αρμονία της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ΑμεΑ

Η Χρυσάνθη Γεωργαντά είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (ΜSc), με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. & Ε.Κ.Π.Α.). Εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε φορείς επαγγελματικού προσανατολισμού. Όνειρό της είναι να μπορέσει να συνεισφέρει στην κοινότητα των ΑμεΑ, βοηθώντας τους στην επαγγελματική τους πορεία.

Η φράση που τη χαρακτηρίζει είναι "όλα (θα) πάνε εξαιρετικά καλά" και θέλει να μεταδώσει στους γύρω της! Η Χρυσάνθη μίλησε στο epixeiro.gr για το Career Sign, μια μη κερδοσκοπική εταιρία (υπό ίδρυση) που σκοπό έχει να επιτύχει την αρμονία της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ΑμεΑ και την ένταξη τους όχι μόνο στην αγορά εργασίας, αλλά και στην κοινωνία, ακολουθώντας επιστημονικές μεθόδους.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Τρία χρόνια πριν, όταν τελείωνα την πρώτη μου ειδίκευση στην συμβουλευτική σταδιοδρομία συνάντησα έναν φίλο μου με πρόβλημα όρασης να κινείται μόνος του με το λευκό του μπαστούνι στο μετρό. Τότε είδα καθαρά. Ίσως τότε να ήμουν έτοιμη να δω και να καταλάβω. Όλα συνδέθηκαν μαγικά στο μυαλό μου, ωθώντας με να ξεκινήσω μαθήματα ελληνικής νοηματικής γλώσσας και να δημιουργήσω έναν οργανισμό που θα αφορά στη σταδιοδρομία ατόμων με αναπηρία και όχι μόνο. Να εστιάζουμε στο «Μπορώ» και στο «Θέλω».

career_sign_m.jpg?mtime=20171229152315#asset:73325

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε/αντιμετωπίζετε στην προσπάθεια σας να πετύχετε τον σκοπό σας;

Καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, οι δυσκολίες αφορούν σε γραφειοκρατικά και επιχειρηματικά ζητήματα. Καθώς το υπόβαθρο μου είναι ανθρωπιστικό έπρεπε να πάρω μέρος σε αρκετά σεμινάρια επιχειρηματικότητας, μέχρι να είμαι ικανή να δημιουργήσω ένα business plan με τις λεπτομέρειες που χρειάζεται. Για τον ίδιο λόγο είχα λάβει μέρος στο Praksis Business Coaching Center, για να προβλεφθούν οι προκλήσεις που θα υπήρχαν κι να αντιμετωπιστούν ευκολότερα.

Τι θέλετε να δείτε το Career Sign να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Career Sign. 5 χρόνια μετά. Χαμογελάω στη σκέψη. H Career Sign σε πέντε χρόνια από τώρα θα έχει δημιουργήσει προσβάσιμο πληροφοριακό υλικό σχετικά με τις περιγραφές επαγγελμάτων, υλικό με ευκαιρίες και προκλήσεις σχολών ανά αναπηρία, θα έχει συνδέσει άτομα με αναπηρία και εταιρίες. Επιπλέον, θα έχει καταρτίσει συμβούλους σταδιοδρομίας με βάση το μοντέλο συμβουλευτικής που εφαρμόζει και θα δημιουργεί ψυχομετρικά εργαλεία κατάλληλα για τα άτομα με αναπηρία.

Πρακτικά, θα έχει συμβάλει στην επαγγελματική ανάπτυξη ατόμων με αναπηρία, αλλά και την ενδυνάμωση της οικογένειας τους.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους επιχειρηματίες που θέλουν να προβούν σε παρόμοια εγχειρήματα;

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις τι σε κινητοποιεί. Είναι η κοινωνική προσφορά; Είναι οι γνώσεις; Είναι η εκπλήρωση κάποιου στόχου; Αν ξέρεις τι σε κινητοποιεί θα ξέρεις πώς να κατευθυνθείς όταν νιώθεις κουρασμένος.

Βρες την ομάδα σου. Μέτρησε τις δυνάμεις σου. Άκουσε το πάθος σου... Και άφησε το να σε οδηγήσει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr