NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

MeXOXO: Η ΜΚΟ που υποστηρίζει διεθνώς την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών

MeXOXO: Η ΜΚΟ που υποστηρίζει διεθνώς την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών

Η Ελπίδα Αναστασία Κόκκοτα, President Hult Prize Greece & Ιδρύτρια του MeXOXO, μίλησε στο epixeiro.gr για την δέσμευση που έχει κάνει στον εαυτό της και τον Clinton, να βοηθήσει 5000 γυναίκες στον κόσμο μέχρι το 2020!

Αρχικά Ελπίδα, πες μας τι είναι το MeXOXO; Τι σκοπό έχει;

Το MeXOXO δημιουργήθηκε το 2013 και είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που υποστηρίζει την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, το Νεπάλ, την Λιβερία και την Ελλάδα μέσω εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα την επιχειρηματικότητα.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία; Πώς ξεκίνησε το πρότζεκτ;

Το 2010 έφυγα για την Βοστώνη για το μεταπτυχιακό μου MBA και από εκεί ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι. Μέσα από την εμπλοκή μου στο Hult Prize, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό του κόσμου για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Muhammad Yunnis και τον προσωπικό του σύμβουλο οι οποίοι έγιναν μέντορες μου και για 6 μήνες τους ακολουθούσα σιωπηλά σε όλες τους τις συναντήσεις στην Αμερική. Ήρθε κάποια στιγμή και μου είπε “Ελπίδα, βλέπω την φωτιά στα μάτια σου να αλλάξεις τον κόσμο. Γιατί δεν το κάνεις;” Και έτσι έφυγα για την Τιχουάνα του Μεξικού όπου και ξεκίνησα το MeXOXO.

IMG_1099.JPG?mtime=20180214130059#asset:77639

Από το 2013 έχεις υποστηρίξει μέσω του MeXOXO, κοντά στις 2 χιλιάδες γυναίκες από Μεξικό, Η.Π.Α., Νεπάλ και Ελλάδα ώστε να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να οικοδομήσουν την κοινωνικο-οικονομική τους ανάπτυξη. Πες μας δυο λόγια για αυτό. Ποιες ακριβώς είναι οι δράσεις του οργανισμού; Τι είδους προγράμματα προσφέρονται και πώς μπορεί κάποια να συμμετέχει σε ένα από αυτά;

Η δράση γίνεται μέσα από πρωτοποριακά διαδραστικά workshops και ενέργειες. Οι βασικές δραστηριότητες του  MeXOXO είναι:

Counting Stars

Το Counting Stars είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπαιδεύει και ενδυναμώνει τις γυναίκες στην επαρχία της Ελλάδας σχετικά με την επιχειρηματικότητα με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation. O στόχος του είναι να ενδυναμώσει 600 γυναίκες μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2018. Αυτήν την στιγμή έχουμε επιτύχει το 75% του στόχου μας. Επόμενοι σταθμοί είναι το Καρπενήσι στις 25 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με την Στεφανία Κοκκοτίνη και την Πρόεδρο του Συλλόγου γυναικών Ευρυτανίας όπου θα υποστηρίξουμε τις γυναίκες από το Καρπενήσι αλλά και τα γύρω χωριά Φθιώτιδας και Ευρυτανίας με επίτιμη ομιλήτρια την Μαρία Λόη σε απευθείας μετάδοση από την Νέα Υόρκη. Τελευταίος μας προορισμός είναι η Ξάνθη με τις γυναίκες Πομάδες στις 9 Μαρτίου σε Συνεργασία με την Σοφία Χαϊτίδου.

Women Retailers - Kiosk Owners

Από το 2016 σε συνεργασία με την εταιρεία ΚΑΠΝΟΣ και την Δέσποινα Κακατσάκη έχουμε πραγματοποιήσει 4 σεμινάρια βοηθώντας συνολικά 150 γυναίκες μικρής λιανικής (περίπτερα και μίνι μάρκετ) προσφέροντάς τους σεμινάρια σχετικά με την βελτίωση των πωλήσεών τους, της επικοινωνίας, της ανεύρεσης των στόχων τους και τα social media.

Hult Prize Greece

Το Hult Prize είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός φοιτητών, που στοχεύει στο κοινωνικό καλό. Συμβαίνει μία φορά το χρόνο και στοχεύει στην επίλυση κάποιο κοινωνικού προβλήματος, και το βραβείο για τον παγκόσμιο νικητή είναι 1.000.000 δολάρια επιχορήγηση για τη δημιουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης. Είμαι πολύ περήφανη που έχω καταφέρει να φέρω μια τέτοια διοργάνωση στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά.

FxD που είναι το πρώτο παγκόσμιο φεστιβάλ μόδας στην Digital εποχή

Με το FxD ο σκοπός είναι να εμπνεύσουμε και να εκπαιδεύσουμε 5000 νέες γυναίκες στην Μόδα, την Τεχνολογία και την αυτοδημιούργητη Επιχειρηματικότητα μέσω ομιλιών από πετυχημένους ανθρώπους του χώρου. Θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνόπολις Γκάζι στις 2&3 Μαρτίου και μέσα από την δραστηριότητά του θα προμηθεύσει το ΚΕΥΔΑ του Δήμου Αθηναίων με 1000 κοτόπουλα σε 1000 οικογένειες αστέγων. 

Επιπλέον αυτών στηρίζουμε:

  • Την Σάμι στο Νεπάλ και 286 γυναίκες που είναι μαζί της
  • Την Μπέτυ στην Λιβερία να τελειώσει τις σπουδές της και να ζήσει το μωράκι της
  • Έχουμε σιτίσει 1500 παιδιά για 3 μήνες σε ορφανοτροφεία στο Μεξικό
  • Yποστηρίζουμε επίσης την επιπλέον εκπαίδευση (αγγλικά - υπολογιστές) καθώς και κάποια είδη πρώτης ανάγκης (σερβιέτες-παπούτσια- αφρόλουτρα)  των 40 παιδιών του Σκαγιοπουλείου ορφανοτροφείου στην Πάτρα.

Πες μας δυο λόγια και για την περσινή σου βράβευση με το 1ο βραβείο των Greek International Women Awards για το διεθνή κοινωνικό σου αντίκτυπο μέσω του MeXOXO.

Το βραβείο αυτό ήταν μια σημαντική αναγνώριση για εμένα αλλά κυρίως για τις 2000 γυναίκες που έχουν ενδυναμωθεί μέσα από την δράση μας. Πιστεύω ότι ήταν ένα milestone που με βοηθά να πετύχω την δέσμευση που έχω κάνει πρώτα στον εαυτό μου και μετά στον Πρόεδρο Clinton να βοηθήσω 5000 γυναίκες στον κόσμο μέχρι το 2020.

IMG_1185.jpg?mtime=20180214130009#asset:77638

Στις 2 & 3 Μαρτίου ξεκινάει το παγκόσμιο φεστιβάλ Μόδας, Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, με την ονομασία FxD, που είναι μια πρωτοβουλία του MeXOXO. Πες μας δυο λόγια για το festival αυτό. Τι σκοπό έχει, τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτό; Πώς μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει;

Το FxD δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να βοηθήσουμε μια γυναίκα στην Σίφνο που δραστηριοποιείται στην μόδα, την Κορίνα Νοικοκυράκη που παρακολούθησε το Counting Stars καθώς και την Ελένη την Κατσούλη (ΚΕΥΔΑ) να σιτίσει 1000 άστεγες οικογένειες για το Πάσχα. Έτσι λοιπόν, μάζεψα όλη την ομάδα μου και δημιουργήσαμε το FxD. Στρατηγικό ρόλο σε όλη την ενέργεια έχουν οι ιδρυτές του Weid Authentic People, Joy & Costantino. Ο στόχος μου είναι με  Το FxD να ενδυναμώσω 5000 νέες κοπέλες και να τις βοηθήσω να βρουυν το πάθος, τον στόχο και την δύναμη να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μέσω γρήγορων και fun ομιλιών τα νέα κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από νέες και πετυχημένες bloggers, fashion icons, technology experts και celebrities, ιστορίες επιτυχίας οι οποίες θα αποτελέσουν την έμπνευση για το μέλλον τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr