NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Μια νέα εποχή για το Νεώριο, το ιστορικό ναυπηγείο της Ερμούπολης, στη Σύρο.

Μια νέα εποχή για το Νεώριο, το ιστορικό ναυπηγείο της Ερμούπολης, στη Σύρο.

Ευχή, το εγχείρημα του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του ομίλου εταιρειών ONEX GROUP, κ. Πάνου Ξενοκώστα, εν μέσω προκλήσεων και δυσκολιών στο άναρχα μεταβαλλόμενο οικονομικό και γενικότερα ασταθές περιβάλλον, να γίνει η απαρχή μιας νέας περιόδου για την προσέλκυση επενδύσεων.

koutsoudis123.jpg?mtime=20180320141127#asset:81082

Ο επιχειρηματίας κ. Πάνος Ξενοκώστας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη του που έδωσε στον Πάνο Σατζόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM New York 91.5 Hellenic Public Radio, στα σχέδια του σχετικά με την υλοποίηση των επενδύσεων στο ναυπηγείο της Σύρου.

Στην πρώτη φάση υλοποίησης της επένδυσης και μέχρι το πέρας του ενδιάμεσου σταδίου, προβλέπεται η επαναλειτουργία του ναυπηγείου, η άμεση απασχόληση του ειδικευμένου ανθρωπίνου δυναμικού και η ολοκλήρωση των ενεργειών επισκευής και συντήρησης των εγκαταστάσεων του Νεωρίου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η πρώτη άφιξη πλοίου στο ναυπηγείο, έπειτα από ένα χρόνο αδράνειας, γεγονός που σηματοδοτεί, την ενεργοποίηση των ναυπηγικών εγκαταστάσεων.

Ο εκσυγχρονισμός του ναυπηγείου, σε δεύτερο χρόνο προβλέπει, την προσθήκη νέας ναυπηγικής δεξαμενής με δυνατότητα εξυπηρέτησης πλωτών από 100 - 130 χιλ. τόνους.

Παράλληλα, προωθείται το σχέδιο αξιοποίησης ενός παλαιού στρατοπέδου και λοιπών αποχαρακτηρισμένων εκτάσεων πλησίον του ναυπηγείου, για την ανάπτυξη ερευνητικού hub τεχνολογίας και έρευνας ναυπηγικής και μηχανικής.

Επιθυμητή, είναι και η δημιουργία επιπλέον δομών για την ανάπτυξη της πολυτεχνικής και πανεπιστημιακής μονάδας με στόχο τη διασύνδεση της εκπαίδευσης, με την παραγωγή, την έρευνα και την απασχόληση, καθώς και η δημιουργία ενός startup business incubator για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών και την έρευνας σε θέματα ναυπηγικής και τεχνολογίας.

neorion.jpg?mtime=20180320141546#asset:81085

O επιχειρηματίας και πρόεδρος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, Hellenic Aviation Industry ONEX GROUP εκφράστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη δυναμική που κρύβει η ελληνική ναυπηγική καθώς και για τις δυνατότητες του Νεωρίου.

Παράλληλα, ο διεθνής χαρακτήρας της ναυπηγικής και ο εξωστρεφής προσανατολισμός της επένδυσης στη Σύρο, καθιστούν το εγχείρημα ελκυστικό και με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η χαμηλή εξάρτηση της δραστηριότητας αποκλειστικά και μόνο από την εσωτερική αγορά, δημιουργούν μια θετική σχέση επιχειρηματικού ρίσκου και απόδοσης της επένδυσης.

Ο επιχειρηματίας, εξέφρασε τη διάχυτη αισιοδοξία που λαμβάνει από τους κατοίκους του νησιού σχετικά με την επικείμενη επένδυση, καθώς και την προσωπική του θετική ψυχολογία για την επιτυχή έκβαση.

Η λειτουργία του νέου ναυπηγείου, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αγγίζει έως και το 50% της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού.

Η επένδυση στην τεχνολογία, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική και την έρευνα αξιοποιώντας το πολύτιμο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας, αποτελεί τον άξονα για παρόμοιου είδους στοχευμένων επωφελών επενδύσεων που χρειάζεται η χώρα, ως πρότυπο ανάπτυξης.

Τέλος, εκτιμάται ότι η υλοποίηση της επένδυσης στο ναυπηγείο της Σύρου, μεσοπρόθεσμα, θα ήταν ικανή να δημιουργήσει συνολικά έως 1.000, άμεσες και έμμεσες, θέσεις εργασίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr