NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Viber Communities:1 δισεκατομμύριο χρήστες σε 1 ομαδική συζήτηση!

Viber Communities:1 δισεκατομμύριο χρήστες σε 1 ομαδική συζήτηση!

Βρέθηκα σε ένα κλειστό event, όπου η Viber παρουσίασε τα Viber Communities. Το έχω στο μυαλό μου σαν κάτι παρόμοιο των Facebook pages ή groups σε συνδυασμό με chatbots και δικά σου stickers...κάτι σαν τεράστια super groups... Τα Viber Communities θα δούμε αν ήρθαν για να μείνουν...! Μίλησα με τη Zarena Kancheva, Marketing & PR Manager Central & Eastern Europe της ‎Viber, η οποία μου ανέλυσε όλη τη στρατηγική για τη νέα υπηρεσία της εταιρίας, ανταλλάξαμε απόψεις περί Social Apps & μου μίλησε με ενθουσιασμό για τα Communities, μέσα από τα οποία θα αποκτήσουν όλοι φωνή για να μοιράζονται ελεύθερα πληροφορία, σκέψεις, απόψεις και συναισθήματα μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Πρόσφατα, το Viber ανακοίνωσε μια νέα καινοτόμο υπηρεσία, τα Viber Communities. Τι οδήγησε τo Viber σε αυτή την απόφαση; Ποιες αλλαγές έχετε παρατηρήσει στη συμπεριφορά των χρηστών του Viber;

Οι χρήστες των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων δε μένουν μόνο στην απλή αποστολή γραπτών μηνυμάτων ένα – προς- ένα, αλλά φαίνεται πώς επιθυμούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με έναν πιο κοινωνικό τρόπο. Τα Viber Communities είναι στην πραγματικότητα super (πολύ μεγάλα) groups που επιτρέπουν τη συμμετοχή έως και 1 δισεκατομμυρίου χρηστών σε μία ομαδική συζήτηση. Για πρώτη φορά στην ιστορία, ομάδες με ουσιαστικά απεριόριστο αριθμό συμμετεχόντων μπορούν να σχηματίσουν κοινότητες και να ανταλλάσσουν απόψεις για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, χρησιμοποιώντας εργαλεία για εύκολη και αποτελεσματική διαχείριση των συζητήσεών τους. Το νέο μας προϊόν είναι μοναδικό όχι μόνο λόγω του πλήθους των μελών που ενώνει, αλλά και επειδή παρέχει στους διαχειριστές ευκαιρίες για δημιουργία εσόδων, προσθέτοντας έτσι επιπλέον αξία στα brands που εμπλέκονται στη δημιουργία και την ανάπτυξη των Viber Communities σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά τις αλλαγές στη συμπεριφορά των χρηστών, θα έλεγα ότι παρατηρούμε αύξηση του αριθμού των βιντεοκλήσεων, όπως επίσης και πολύ μεγάλη αύξηση του όγκου των μηνυμάτων βίντεο που ανταλλάσσουν οι χρήστες μεταξύ τους. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε τα στιγμιαία μηνύματα βίντεο και τα σύντομα κλιπ στην πραγματικότητα ο όγκος αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος. Μια άλλη τάση είναι ότι οι χρήστες αλλάζουν τις συνήθειες τους και προτιμούν πολύ περισσότερο να γράφουν παρά να μιλούν τηλεφωνικά.

Ποια είναι η καλύτερη δυνατή χρήση ενός Viber Community;

Εκτός από την τεχνική δυνατότητα συμμετοχής σχεδόν απεριόριστου αριθμού μελών, το κύριο πλεονέκτημα των Viber Communities είναι ότι παρέχουν προηγμένες επιλογές για τη διαχείριση και την κοινή χρήση του περιεχομένου. Tα Viber Communities είναι παρόμοια με super groups, όπου όμως οι διαχειριστές έχουν περισσότερη δύναμη για να διαχειριστούν τη ροή συνομιλιών. Ανάλογα με τον σκοπό της κοινότητας, η καλύτερη χρήση είναι η δημιουργία συζητήσεων γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες- από τη δημιουργία μιας κοινότητας για την αγαπημένη μας αθλητική ομάδα, το μουσικό group ή το fashion brand, μέχρι την υποστήριξη ενός καλού σκοπού, τη διεξαγωγή ερευνών, την ανταλλαγή αντικειμένων ή ακόμα και τη δημιουργία εσόδων. Τα Viber Communities δίνουν φωνή σε όλους για να μοιράζονται ελεύθερα σκέψεις, απόψεις, συναισθήματα κλπ. σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Γιατί Viber; Τι το κάνει διαφορετικό από τις υπόλοιπες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων;

Θα έλεγα ότι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Viber διαφορετικό. Αποστολή μας είναι να συνδέουμε ανθρώπους, ελεύθερα αλλά και με ασφάλεια προσφέροντας κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Το Viber δεν διαβάζει τα μηνύματά σας ούτε ακούει τις συνομιλίες σας. Δεν έχει τα δεδομένα αυτά. Αυτό σημαίνει ότι το Viber δε σας στοχεύει διαφημιστικά σύμφωνα με τις συνομιλίες που κάνετε, όπως κάνουν άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Διαθέτουμε επίσης ένα ευρύ φάσμα εργαλείων προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας, όπως κρυφές και μυστικές συνομιλίες που μπορούν να κλειδωθούν με κωδικούς PIN, δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων που έχουν ήδη σταλεί, μηνύματα με χρονόμετρο αυτόματης διαγραφής και πολλά άλλα. Στο Viber τα μηνύματά σας ανήκουν μόνο σε εσάς.

Επιπλέον, στο Viber η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι πιο βολική για τους χρήστες καθώς έχει εξελιχθεί σε μια all-in-one υπηρεσία με νέες λειτουργίες, όπως είναι για παράδειγμα οι επεκτάσεις συνομιλιών που προσφέρουν τη δυνατότητα κοινής χρήσης μουσικής, βίντεο και αρχείων GIF, καθώς και υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε κρατήσεις, να αγοράζετε εισιτήρια ή να κλείνετε δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο. Προσθέσαμε επίσης τα βίντεο-μηνύματα και άλλες βελτιωμένες λειτουργίες στις ομαδικές συνομιλίες. Oi χρήστες δε χρειάζεται να ανοίγουν διαφορετικές εφαρμογές ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου που θέλουν να ανταλλάξουν, καθώς έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο αυτό απευθείας μέσω του Viber.

Εκτός από τα παραπάνω, τα αυτοκόλλητα Viber – οι έξυπνες εικονογραφήσεις συναισθημάτων και εκφράσεων - είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Viber και μεταξύ των πιο αγαπημένων των χρηστών μας σε όλο τον κόσμο. Μερικές φορές μια εικόνα μπορεί να μεταφέρει συναισθήματα που οι λέξεις δε μπορούν. Οι χρήστες μοιράζονται αυτοκόλλητα στις συνομιλίες τους όλη την ώρα με απίστευτο ρυθμό, και έτσι επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να χρειάζονται λέξεις. Τα stickers είναι ένας διασκεδαστικός, εύκολος και δημιουργικός τρόπος επικοινωνίας που συνδυάζει την εκφραστικότητα και τη λειτουργικότητα. Έχουμε δημιουργήσει αυτοκόλλητα με ήχο και βίντεο, αλλά και ιδέες και λύσεις για διαφημιστικά αυτοκόλλητα που επιτρέπουν στα brands να εντάξουν τα stickers στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.

Πώς αισθάνεστε ως μια γυναίκα που εργάζεται σε έναν «ανδροκρατούμενο» κλάδο;  Έχετε συναντήσει εμπόδια; Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέες γυναίκες που θέλουν να εισέλθουν σε αυτόν τον τομέα;

Το σημερινό επιχειρηματικό κλίμα μεταβάλλεται σιγά-σιγά από την κυριαρχία των ανδρών σε ένα περιβάλλον ισότητας. Είναι σημαντικό να δουλεύεις με ανθρώπους που πιστεύουν σε εσένα και στις ικανότητές σου. Έτσι αισθάνομαι στη Viber. Δουλεύουμε μαζί ως ομάδα, εστιάζοντας στους κοινούς μας στόχους. Το γεγονός ότι είμαι γυναίκα δεν επηρεάζει την προσωπική και επαγγελματική μου εξέλιξη. Πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες στη Viber ενθαρρύνονται να αισθάνονται «ισοδύναμες» με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Θα έλεγα σε όλους τους νέους, όχι μόνο στις γυναίκες, να είναι περίεργοι, να ακολουθούν τα όνειρά τους και να αναζητούν μια καριέρα που να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά τους. Κάθε κλάδος έχει οφέλη, αλλά και μειονεκτήματα, οπότε πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να σκεφτόμαστε τι μας κάνει να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. Θα συμβούλευα επίσης ένα νεότερο που εισέρχεται τώρα στην αγορά εργασίας να σκεφτεί τις προτεραιότητές του και να μην περιορίσει τον εαυτό του σκεπτόμενος μόνο τα χρήματα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο ως σταδιοδρομία από το να κάνετε αυτό που σας αρέσει, και κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι που θα σας φέρει και τα περισσότερα κέρδη. Αν θεωρείτε τις νέες τεχνολογίες, ως έναν κλάδο στον οποίο θέλετε να βουτήξετε, τότε καλωσορίσατε στην οικογένεια και ετοιμαστείτε για μια φανταστική περιπέτεια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr