NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Quantimetrica: Έλεγξε οποιαδήποτε συσκευή με τη φωνή σου, χωρίς ο υπόλοιπος κόσμος να ακούει τι λες [video]

Quantimetrica: Έλεγξε οποιαδήποτε συσκευή με τη φωνή σου, χωρίς ο υπόλοιπος κόσμος να ακούει τι λες [video]

Με αφορμή την συμμετοχή της Quantimetrica στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup 2018, οι Γιάννης Δουμένης, CEO & Co-Founder και Δημοσθένης Δουμένης, CTO & Co-Founder της εταιρίας μίλησαν στο epixeiro.gr.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, από ποιους και γιατί δημιουργήθηκε η Quantimetrica και ποιος ο σκοπός της;

Η αρχική ιδέα πίσω από την Quantimetrica που είναι ο εύκολος φωνητικός έλεγχος κάθε συσκευής σε οποιαδήποτε γλώσσα και με πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε λογισμικό και υλικό, δημιουργήθηκε όταν ο Γιάννης (σήμερα CEO) με επιχειρηματικό υπόβαθρο και PhD στα οικονομικά, γνωρίστηκε με τον David πρώην αντιπρόεδρο της Apple και υπεύθυνο για το λανσάρισμα του πρώτου iPhone και iPod. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 στο Λονδίνο και ο Δημοσθένης με 24 χρόνια εμπειρία σε αλγορίθμους επεξεργασίας φωνής καθώς και αρχιτεκτονικές hardware ήταν ο επόμενος συνιδρυτής.

Ποιο κενό στην αγορά καλύπτει η Quantimetrica, σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη;

Βασικός παράγοντας που διαφοροποιεί τις λύσεις της Quantimetrica έναντι λύσεων όπως Amazon Alexa. Google Assistant ή Apple Siri είναι ότι δεν χρειάζονται σύνδεση με το ίντερνετ (με όλες τις επιφυλάξεις ασφάλειας που υπάρχουν για την ενδεχόμενη παρακολούθηση/καταγραφή προσωπικών συνομιλιών). Σε εφαρμογές όπου κάποιος θέλει να λειτουργούν οι αυτοματισμοί σπιτιού ακόμα και όταν το ίντερνετ δεν δουλεύει μπορεί να έχει τις λύσεις μας σαν εφεδρικές. Επίσης ο φωνητικός έλεγχος που προσφέρουμε σε περιπτώσεις όπου το ίντερνετ δεν υπάρχει (π.χ. εξοχικά), είναι δυσπρόσιτο ή ακριβό (π.χ. πλοία, ταχύπλοα, μοτοσυκλέτες) μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η ιδέα ήρθε από τον David, μέλος της ομάδας και πρώην αντιπρόεδρο της Apple υπεύθυνο για το πρώτο iPhone και iPad, όταν σκεπτόμασταν πώς οι φωνητικές εντολές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε κάθε γλώσσα με μικρές απαιτήσεις σε hardware.

Από πόσα άτομα αποτελείται η ομάδα σας;

Η ομάδα συνεχώς μεγαλώνει και στην παρούσα φάση αποτελείται από 8 άτομα και εξωτερικούς συνεργάτες με εμπειρία σε αλγορίθμους, software, hardware, business development, marketing κτλ Οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε μαζί για σχεδόν 20 χρόνια και με κάποιους έχουμε περάσει από τα ίδια μαθητικά και πανεπιστημιακά θρανία.

Τι εμπόδια συναντήσατε στις αρχές και πώς τα ξεπεράσατε;

Κάθε τι καινούριο που προτείνει μια νέα θεώρηση των πραγμάτων και διαφορετικές λύσεις, συναντά συχνά δυσπιστία και αντιρρήσεις για την ορθότητα της προσέγγισης. Η Quantimetrica μέσα από εκατοντάδες συναντήσεις, emails, τηλέφωνα κτλ γίνεται σιγά σιγά γνωστή. Διαγωνισμοί σαν αυτόν του MITEF βοηθούν στο να ξεπεραστούν διάφορα προβλήματα και η δημοσιότητα που προκύπτει θα προσεγγίσει πιο πολύ κόσμο σε εμάς από πελάτες, επενδυτές ακόμα και νέα μέλη στην ομάδα μας.

Πείτε μας δυο λόγια για τον φετινό διαγωνισμό MITEF στον οποίο είστε ανάμεσα στους τελικούς φιναλίστ.

Ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup 2018 Competition κάθε χρόνο προσελκύει αξιόλογες επιχειρήσεις που μέσα από τα σεμινάρια, τη πρόσβαση σε μέντορες πολύ υψηλού επιπέδου αλλά και την όσμωση μεταξύ μας, θα μας πάει στο επόμενο βήμα. Απόδειξη ότι αρκετές εταιρείες από προηγούμενους κύκλους, διέπρεψαν είτε τεχνικά, εμπορικά ή εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από ντοπιους και ξένους επενδυτές.

Η πρόκριση της Quantimetrica στα τελικά του διαγωνισμού μας κάνει ήδη πιο γνωστούς και οι επόμενοι μήνες θα έχουν θετικές εξελίξεις για την πορεία μας διεθνώς.

Τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας όταν δεν ασχολείστε με την εταιρία σας;

Η ενασχόληση με μία startup εταιρεία όπου πρέπει να έχεις στενή επαφή με όλα τα αντικείμενα δεν αφήνει ιδιαίτερο ελεύθερο χρόνο. Μου αρέσει να βγαίνω έξω με φίλους για φαγητό ή ποτό, καθώς και να μαστορεύω τους αυτοματισμούς στο "έξυπνο" σπίτι μου όπου σιγά σιγά ενσωματώνονται λύσεις και της Quantimetrica εκτός από μεγάλους κατασκευαστές όπως η Google, Xiaomi etc.

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια startup χωρίς λεφτά και χωρίς επενδυτές;

Η ιστορία της Quantimetrica και πολλών άλλων αποδεικνύει περίτρανα πως ΝΑΙ! Το πιο σημαντικό νόμισμα που έχει μια ομάδα, είναι ο προσωπικός της χρόνος (sweat equity). Ηδη στην πορεία μας έχουν γίνει τόσα απίστευτα πράγματα, που αν γίνουμε πολύ μεγάλη εταιρεία το υλικό που έχουμε συγκεντρώσει θα έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο ή ακόμα και ταινία.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα;

Όπως λέει και ο φίλος Peter Economides, διάσημος brand strategist που μαζί με τον Steve Jobs γύρισαν την Apple σε κερδοφορία όταν μέχρι τότε κατέρρεε, "ΓΙΝΕΤΑΙ". Όσο ανυπέρβλητα και να φαίνονται τα εμπόδια, αξίζει κανείς να δοκιμάσει. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρει, η εμπειρία που αποκομίζεις δεν συγκρίνεται και θα βοηθήσει στην επιτυχία του επόμενου εγχειρήματος.

Τι νεότερο μπορούμε να αναμένουμε από την Quantimetrica στο άμεσο μέλλον;

Έχουμε διάφορες συνεργασίες στα σκαριά, που θα ανακοινώσουμε εν καιρώ. Είμαστε στο στάδιο ανεύρεσης χρηματοδοτών για να περάσουμε στην επόμενη φάση της ανάπτυξής μας αφού ήδη έχουμε παρουσία σε Αγγλία, ΗΠΑ, Ελλάδα και κοιτάμε έντονα τη ΝΑ Ασία. Ένα μπορώ να πω, σκεφτείτε τους διακόπτες, πρίζες, συσκευές που σας περιβάλλουν να λειτουργούν και με τη φωνή σας, στο σπίτι, τη δουλειά, το ξενοδοχείο κτλ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr