NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Πώς μια ιδέα με ελληνικό γιαούρτι έγινε το πιο lifestyle παγωτό στον κόσμο [εικόνες]

Πώς μια ιδέα με ελληνικό γιαούρτι έγινε το πιο lifestyle παγωτό στον κόσμο [εικόνες]
05_07_2018 | 17:00 05_07_2018 | 17:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο

Ξεκίνησε ως δικηγόρος, αλλά το μετάνιωσε. Όταν αποφάσισε να μειώσει τα λιπαρά λόγω σακχάρου, του ήρθε μια μοναδική ιδέα για τη δημιουργία ενός υγιεινού παγωτού με λίγες θερμίδες. Τώρα, έχει μια από τις διασημότερες εταιρείες στον κόσμο.

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, ο Τζάστιν Γούλβερτον, ιδρυτής της διάσημης μάρκας παγωτών Halo Top, παρακαλούσε τα αμερικανικά σούπερ μάρκετ να βάλουν τα ψυγεία τους τα παγωτά του με τις λίγες θερμίδες.

Οι πωλήσεις των χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, και ζάχαρη παγωτών του, δεν πωλούσαν και τα καταστήματα απειλούσαν να σταματήσουν να εφοδιάζονται με αποθέματα.

«Τους παρακαλούσαμε. Τους λέγαμε ‘κρατήστε τα, θα αλλάξουν τα πράγματα’» λέει τώρα ο 38χρονος Γούλβερτον, που ίδρυσε την παγωτοβιομηχανία το 2012.Αποτέλεσμα εικόνας για Halo Top

Ούτε στα πιο τρελά όνειρά του, δεν θα μπορούσε να προβλέψει πόσο δραματική θα ήταν η ανάκαμψη. Μόλις 6 χρόνια μετά την έναρξη της εταιρείας του, το παγωτό του είναι πλέον η καλύτερη μάρκα στις ΗΠΑ.

Με πολύ λίγα χρήματα για μάρκετινγκ και με έδρα το Λος Άντζελες, προσπαθούσε να αυξήσει τις πωλήσεις, εργαζόμενος σκληρά για να προωθήσει το προϊόν του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τότε, το 2016, ένας δημοσιογράφος του περιοδικού GQ έγραψε ένα άρθρο για το πώς έτρωγε μόνο παγωτό Halo Top επί 10 συνεχόμενες ημέρες. Η ιστορία έγινε viral και οι πωλήσεις του Halo Top εκτοξεύτηκαν στην κορυφή.

Το 2016, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πούλησε πάνω από 28,8 εκατομμύρια κύπελλα παγωτού, δημιουργώντας έσοδα 132,4 εκατομμυρίων δολαρίων και η αξία του εκτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν είναι κακό για μια μικρή ανεξάρτητη επιχείρηση που δεν έχει ξένους επενδυτές, εκτός από την οικογένεια και τους φίλους του Γούλβερτον και του συνιδρυτή του, Νταγκ Μπάτον.

Αποτέλεσμα εικόνας για Halo Top

Ωστόσο, παρά την επιτυχία του, ορισμένοι επικριτές αμφισβήτησαν τα αναγνωρισμένα διαπιστευτήρια για το «αθώο» παγωτό ενώ άλλοι αναρωτιούνται αν θα έπρεπε να επιτρέπεται να λέγεται παγωτό.

Πριν από την ίδρυση του Halo Top, ο Γούλβερτον εργαζόταν στο Λος Άντζελες ως εταιρικός δικηγόρος, μια δουλειά από την οποία είχε απογοητευτεί.

Η ιδέα για το παγωτό ήρθε περίπου λόγω των περιορισμών που έκανε στη διατροφή του για να διαχειριστεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Στο σπίτι αντί για λιχουδιές με ζάχαρη είχε ένα μπολ με ελληνικό γιαούρτι με φρούτα, στο οποίο πρόσθετε το γλυκαντικό στέβια.

Αγόρασε μια παγωτομηχανή αξίας 20 δολαρίων, έβαλε αυτό το μίγμα μέσα στο δοχείο για να δει τι γεύση θα έχει. «Ήταν νόστιμο και η αντίδρασή μου ήταν: Αν μου αρέσει εμένα, γιατί να μην αρέσει και στους άλλους;».

Τότε, άρχισε να πειραματίζεται με συστατικά, αντικαθιστώντας το γιαούρτι με γάλα, για να το κάνει να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν παγωτό όταν καταψυχθεί και να επιτρέπει την παραγωγή του σε μαζική κλίμακα. «Ο πρώτος χρόνος ήταν πραγματικά αποτυχία» λέει.

Με τον φίλο του, Νταγκ Μπάρτον, έναν άλλο πρώην δικηγόρο, ξεκίνησαν την επιχείρηση με χρήματα δανεισμένα από οικογένεια και φίλους, φοιτητικά δάνεια και χρέος πιστωτικών καρτών που έφτανε τα 150.000 δολάρια.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Τζάστιν Γούλβερτον

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Τζάστιν Γούλβερτον

Ο Γούλβερτον λέει πως η μη ύπαρξη επενδυτών ιδιωτικών μετοχών, έχει δώσει στον ίδιο και τον συνέταιρό του μεγαλύτερη ελευθερία. «Δεν έχουμε κουστουμαρισμένους άνδρες που να μας λένε τι θα κάνουμε» λέει.

Για να προωθήσει την εταιρεία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον πρώτο καιρό, ο Γούλβερτον σκέφτηκε μια νέα ιδέα. Νοίκιασε ντόπιους φοιτητές για να στείλουν κουπόνια Halo Top σε ανθρώπους με μεγάλη επιρροή στο YouTube και το Instagram που θα πόσταραν σχετικά με το πόσο υγιεινά ήταν. «Αυτή ήταν μια πραγματικά πολύ καλή στρατηγική μάρκετινγκ» εξηγεί. «Σκεφτήκαμε ότι αν το αγοράσουν αυτοί, θα ήταν κάτι πολύ σπουδαίο, αν όχι, θα είμαστε στα ραντάρ τους ούτως ή άλλως».

Ο Άλεξ Μπέκετ, παγκόσμιος διευθυντής τροφίμων και ποτών στον ερευνητικό όμιλο Mintel, λέει πως η συνεχιζόμενη μεγάλη χρήση των μέσων κοινωνικής ενημέρωσης από την Halo Top αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας της. «Ενισχύει την εμφάνισή του ως μια δροσερή εναλλακτική λύση στις παγκόσμιες μάρκες παγωτού με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς διαφήμισης» λέει.

Αποτέλεσμα εικόνας για top halo

Αλλά υπήρχε και το άρθρο στο GQ. «Η δίαιτα Halo Top δεν είναι κάτι που συνιστούμε, για να είμαστε σαφείς, αλλά ήταν πραγματικά ένα διασκεδαστικό άρθρο» λέει ο Γούλβερτον.

Όταν το άρθρο έγινε viral , το Halo Top γνώρισε μια αύξηση στις πωλήσεις τόσο μετεωρική, που η επιχείρηση δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα με τη ζήτηση.

«Τα σούπερ μάρκετ δεν ήξεραν πώς να το αντιμετωπίσουν» λέει ο Γούλβερτον. «Για πρώτη φορά οι άνθρωποι αγόραζαν πέντε – πέντε τις συσκευασίες. Είχε γίνει το πρώτο lifestyle παγωτό που οι άνθρωποι έτρωγαν καθημερινά».

Όσο για την επιτυχία του παγωτού του; Ο Γούλβερτον λέει πως η επιτυχία της εταιρείας του είναι «η αναγνώριση του πόσο εξυπνότεροι είναι οι καταναλωτές από ότι πολλές εταιρείες πιστεύουν».

Αποτέλεσμα εικόνας για top halo

Πηγή:iefimerida.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr