NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

H Aνθεκτικότητα ως βασική επιχειρηματική αρετή

H Aνθεκτικότητα ως βασική επιχειρηματική αρετή

Ένα σημαντικό ατομικό χαρακτηριστικό για την προσωπική επιτυχία και πρόοδο είναι αναμφίβολα η ανθεκτικότητα (resilence). Η ανθεκτικότητα αναφέρεται στην δυνατότητα του ατόμου να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση μετά από διάφορα δυσάρεστα γεγονότα και μη αναμενόμενες καταστάσεις. Όπως ένα σώμα που έχει παραμορφωθεί λόγο άσκησης πίεσης και επανέρχεται στην αρχική του θέση, έτσι και το ηθικό, η ελπίδα μας και η εσωτερική μας δύναμη μπορεί και πρέπει να επανέρχεται μετά από αντιξοότητες, συγκρούσεις, απογοητεύσεις και άγχη. Οι ανθεκτικοί άνθρωποι είναι σε θέση να ενσωματώσουν τις σκληρές εμπειρίες στη ζωή τους με τρόπο δημιουργικό και μαθησιακό.

Η ανθεκτικότητα είναι κυρίως εγγενής προσωπικό χαρακτηριστικό σε έναν επιτυχημένο επιχειρηματία. Είναι αυτό που τον κρατάει να τρέχει με αμείωτο ρυθμό ακόμα και όταν δεν μπορεί να δείτε τη γραμμή τερματισμού. Οι επιχειρηματίες επιλέγουν μια δύσκολη ζωή. Επιλέγουν μια ζωή που ελπίζουνε να χαρακτηρίζεται από χαρά, επιτεύγματα, γέλιο και ικανοποίηση, αλλά αναπόφευκτα θα χαρακτηρίζεται από σύγχυση, χάος, αλλαγή, φόβο και απογοήτευση. Αυτό ισχύει για τη ζωή όλων των ανθρώπων, φυσικά, αλλά ο επιχειρηματίας επιλέγει μια ζωή στην οποία είναι πολύ πιθανό να έχει υψηλότερα υψηλά και χαμηλότερα χαμηλά, στα οποία οι κορυφές της χαράς και των κατωφλιών θλίψης είναι πιθανό να είναι άλλες από ό,τι εάν έκανε μια ασφαλέστερη επιλογή. Όντας ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας σημαίνει ότι πιστεύετε στην ιδέα σας χωρίς αμφιβολία και δεν θα αφήσετε τίποτα να παρεμποδίσει την επιτυχία σας.

Δυστυχώς, μερικές φορές η ιδέα σας δεν θα αποδειχτεί τελικά τέλεια. Ίσως δεν καταλάβατε καλά την αγορά στην οποία εισερχόμασταν ή το target group και τις ανάγκες των καταναλωτών.Το κλειδί είναι να μάθετε τι πήγε στραβά και να κατανοήσετε την ευκαιρία μπροστά και τα μαθήματα της αποτυχίας που μπορούν να σας φέρουν ποιο κοντά στην επιτυχία. Μόλις δείτε τη σωστή διαδρομή, αν εξακολουθείτε να έχετε τη δύναμη να πάτε μπροστά, μην ανησυχείτε, θα βρείτε έναν τρόπο να φτάσετε εκεί. Το κλειδί δεν είναι ποτέ να παραιτηθείτε.

Στόχος είναι αυτή η εσωτερική σιγουριά που παρά την εξωτερική καταστροφή θα γεννηθεί κάτι καινούργιο και καλό. Αυτή η εσωτερική πίστη και βεβαιότητα πως όλα περνάνε και στο τέλος η κατάσταση θα είναι καλή. Να τονίσουμε όμως πως η πίστη αυτή θα πρέπει να πυροδοτήσει δράση, θετικές συμπεριφορές και ίδια δυναμικότητα με την αρχική κατάσταση πριν το αρνητικό γεγονός. Εκεί διαφέρει η ανθεκτικότητα από την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Aξίζει να διαβάσετε:

  • ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ, Δ. Μπουραντας, ΙΟΥΝΙΟΣ 2015, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr