NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Κτήμα Ζαφειράκη: Μια μια ιστορία που ξεπερνάει τα 100 χρόνια [video]

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.
01_10_2018

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece

Ένα μοναδικό οινοποιείο για τα πρότυπά του, το οποίο ιδρύθηκε στην περιοχή του Τυρνάβου το 2012. Η οικογένεια Ζαφειράκη ασχολείται με την αμπελοκαλλιέργεια στη συγκεκριμένη περιοχή για περισσότερο από 100 χρόνια.


Κείμενο συνέντευξης

Ξεκίνησα την οινοπαραγωγή το 2005 μετά από τέσσερα χρόνια σπουδές στην Αθήνα και μετά άλλα τέσσερα χρόνια δουλειά και εργασία στην Ιταλία, αποφάσισα να αξιοποιήσω την οικογενειακή περιουσία.

Το σημαντικό σε εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν να αποφασίσω τη μορφή και το στυλ και το ύφος το οποίο θα έπρεπε να δώσω στην επιχείρηση που είχα, που ήθελα να χτίσω.

Έτσι λοιπόν ανέλυσα τα δεδομένα και διάλεξα τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτούσαν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις παγκόσμιες αγορές τα προϊόντα μου. Ένα από αυτά ήταν και η τοπική ποικιλία Λημνιώνα με την οποία ασχολούμαστε με ιδιαίτερο πάθος από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα.

Προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά μας να δείξουμε την ιδιαιτερότητα του εδάφους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσφέρει και πραγματικά τα προϊόντα από την ποικιλία αυτή χαίρουν μία ιδιαίτερη αναγνώριση στην παγκόσμια αγορά.

Ποιοτικό είναι ένα προϊόν γενικά, όχι μόνο για το κρασί, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες του καταναλωτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και δεν προκαλεί κακό στην υγεία. Αυτός είναι ο ορισμός.

Κάθε παραγωγός όμως στην προσπάθειά του να διαφοροποιηθεί, να προσφέρει κάτι, τη συγκίνηση που αναζητά ο καταναλωτής, προσδίδει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμεί εκείνος.

Για εμάς, ποιότητα όσων αφορά και την ποικιλία Λημνιώνα έχει να κάνει σχέση με την έκφραση του χαρακτήρα της γης και της ποικιλίας, όσο γίνεται περισσότερο. Σκοπός δηλαδή του κτήματος είναι να αναδείξουμε την ιδιαιτερότητα του εδάφους και της ποικιλίας, να το προστατέψουμε με τη δουλειά μας μέσα στο οινοποιείο και να το κλείσουμε στη φιάλη.

Το κρασί γενικότερα είναι πάρα πολύ σημαντικό προϊόν, όχι μόνο για την Ελλάδα και για τις άλλες μεσογειακές χώρες και ειδικά για την Ελλάδα το οποίο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι από αυτό που αποκαλούμε μεσογειακή διατροφή.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προσελκύσουμε πάρα πολλούς παγκόσμιους καταναλωτές πλέον να δοκιμάσουν τις – τα υπέροχα ελληνικά κρασιά και τα υπέροχα ελληνικά πιάτα που συνδυάζονται, δίνοντας έτσι ακόμα ένα λόγο και κίνητρο να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Θεωρούμε ότι είναι μία πολυδύναμη ποικιλία αυτή, άρα θεωρώ ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα εκτός από το κόκκινο κρασί και από το ροζέ να φτιάξουμε κι ένα ροζέ αφρώδες από την ποικιλία Λημνιώνα το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης και τα πρώτα αποτελέσματα θα τα έχουμε σε ένα χρόνο από σήμερα.

Ονομάζομαι Ζαφειράκης Χρήστος και είμαι ο οινολόγος και ιδιοκτήτης του κτήματος Ζαφειράκη.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr