NEWSFLASH...

Αρθρογράφοι

Βενετία Κουσία

Πρόεδρος Επιτροπής Απασχόλησης, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο - Γενική Διευθύντρια, Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας

Η η Δρ. Βενετία Κουσία, στην μακρόχρονη επαγγελματική της πορεία, έχει διοικήσει πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, χαράζοντας βιώσιμες στρατηγικές σε συνθήκες πολυσύνθετων προκλήσεων. Έχει μακρά εμπειρία στην οργάνωση νεοσύστατων επιχειρήσεων καθώς και την ανασυγκρότηση, αναδιοργάνωση και ανάπτυξη εταιρειών σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας. Από το 2018 είναι η ΓΔ του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας – CompeteGR, τον οργανισμό αυθεντία σε θέματα αύξησης της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας.

Mέσα από καινοτόμες συνεργασίες με την Ε.Ε. ανέπτυξε νέα εργαλεία για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. 

Τελευταία εστιάζεται στην ενίσχυση της παραγωγικότητας των Επιχειρήσεων  μέσα από το τρίπτυχο « Άνθρωποι-Διαδικασίες-Συνεργασίες» χρησιμοποιώντας διεθνή τεχνογνωσία προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα. 

Ως μέλος του κοινωνικού διαλόγου για την απασχόληση σε εθνικό, ευρωπαϊκό επίπεδο και διεθνές επίπεδο, αλλά και μέσα από την ενεργή συμμετοχή της σε κορυφαίους φορείς και οργανισμούς, αναπτύσσει και υλοποιεί πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της αγοράς εργασίας. 

Πιστεύει στη δύναμη του παραδείγματος, στην κοινωνική προσφορά, στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο χτίσιμο υγειών θεσμών και στη δύναμη της ομάδας. Κάνει πράξη τα πιστεύω αφιερώνοντας τον προσωπικό της χρόνο σε δράσεις που βοηθούν τα άτομα να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, ξεπερνώντας αποκλεισμούς και διακρίσεις λόγω φύλου, ηλικίας ή άλλων στερεοτύπων. 

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στον Στρατηγικό Σχεδιασμό (Ph.D. in Corporate Strategic Planning) και Μεταπτυχιακού Τίτλου στο Αγροτικό Μάρκετινγκ (Μ.Phil. in Market Research) από το Πανεπιστήμιο του Newcastle Upon Tyne της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (B.Sc. in Business Administration) από το Deree College Greece.

Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Αρθρογραφία

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr