Επιχειρηματικά Νέα

Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης κάθε Τρίτη στο SALE & PEPE

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης κάθε Τρίτη στο SALE & PEPE
epixeiro

28/01/2015 | 15:40

epixeiro

07/08/2025 | 15:21

Το εστιατόριο SALE & PEPE υποδέχεται κάθε Τρίτη, από 03 Φεβρουαρίου, τον αναγνωρισμένο σεφ Πάνο Ιωαννίδη.

Μαζί ξεκλειδώνουν την κουζίνα της κεντρικής Ιταλίας με ένα δημιουργικό μενού 4 πιάτων με κρασί, στοχεύοντας μέσα από ένα αρμονικό πάντρεμα γεύσεων και ευφάνταστων προσεγγίσεων μια νέα ανάγνωση στις αγαπημένες γεύσεις της γειτονικής χώρας.

Το μενού

Ορεκτικό: «Αφρός» και velute σούπας από λευκά φασόλια, φρέσκο θυμάρι και «αέρα» από Porcini, Maltagliati με φρέσκα βότανα, τηγανητή ουρά μόσχου και τραγανό Chorizo με μυρώνια.
Συνοδεύεται από N.V.KARANIKA Brut PRESTIGE (Ασύρτικο, Ξινόμαυρο), Αμύνταιο

Πρώτο πιάτο: Καπνιστό φρέσκο Carpaccio από μοσχαρίσιο φιλέτο, μαριναρισμένο με βότανα, σάλτσα σφαιροποιημένης κρέμας από παρμεζάνα και μαύρη τρούφα, «σκόνη» παρμεζάνας και
παντζάρι σε διάφορες υφές.

Συνοδεύεται από 2012 Crozes Hermitage Yannick Alleno & Michel Chapoutier

Κυρίως πιάτο: Χοιρινή καπνιστή Porchetta με βανίλια και κάρδαμο μαγειρεμένη σε κενό για 24h, chips από τραγανή πέτσα, σάλτσα Reduction από κρασί Sangiovese & espresso, πουρέ σελινόριζας με άρωμα από λευκή τρούφα d' Αlba, etuve glace baby καρότα και quenelle από πατάτες gratin νέας εσοδείας με ταρτάρ άγριων μανιταριών.

Συνοδεύεται από 2000 Cepparello (Sangiovese) Isole e Olena

Γλυκό: Κρέμα ζεστής zabaglione από Samos grand cru, σε καραμελωμένη σφολιάτα με παγωτό πικρής σοκολάτας και φρούτα του δάσους.

Συνοδεύεται από Samos Grand Cru' 2002

Το μενού στοιχίζει €45 / άτομο και προσφέρεται κάθε Τρίτη.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Παρασκευή 19.30 – 24.30 & Σάββατο & Κυριακή 13,30 – 24,30

SALE & PEPE

Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, τηλ. 210 7234102, e-mail: info@saleepepe.gr - ιστότοπος