Επιχειρηματικά Νέα

Η Honda επενδύει 45 δισ. δολάρια σε πυραύλους, ρομπότ και ιπτάμενα αυτοκίνητα

Κοινοποιήστε

Σχολιάστε

Διαβάζεται σε 2 λεπτά

Η Honda επενδύει 45 δισ. δολάρια σε πυραύλους, ρομπότ και ιπτάμενα αυτοκίνητα

​Η Honda ανακοίνωσε πως προχωρά σε αύξηση των δαπανών της, σε έρευνα και ανάπτυξη, σε τρεις φουτουριστικούς τομείς: πυραύλους, ρομπότ και αεροσκάφη με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), γνωστά και ως ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα δαπανήσει 45 δισεκατομμύρια δολάρια για Ε & Α τα επόμενα έξι χρόνια. Αλλά δεν αναφέρει τι μέρος αυτού του ποσού θα δαπανηθεί για την ανάπτυξη πυραύλων, ρομπότ και ιπτάμενων αυτοκινήτων, ούτε αν σκοπεύει να συνεχίσει αυτά τα έργα ως εμπορικές επιχειρήσεις.

Στην πραγματικότητα, η Honda βλέπει τις συγκεκριμένες κατηγορίες ως επέκταση της κύριας δραστηριότητάς της στην κατασκευή αυτοκινήτων. Επί της ουσίας, θέλει να δει αν μπορεί να αναπτύξει λειτουργικά πρωτότυπα πριν κάνει το επόμενο βήμα.

«Οι βασικές τεχνολογίες σε αυτούς τους τομείς συνδέονται με τις υπάρχουσες δραστηριότητες μας», δήλωσε ο Marcos Frommer, επικεφαλής εταιρικών επικοινωνιών της Honda, σε συνέντευξη, «και επεκτεινόμαστε σε αυτούς τους νέους τομείς, ως ανάπτυξη της βασικής μας δραστηριότητας ως εταιρεία κινητικότητας».

Η Honda λέει ότι μελετά αεροσκάφη eVTOL που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος μιας υπηρεσίας αστικών ταξί. Σε αντίθεση με τις περισσότερες startups που κατασκευάζουν ελαφριά οχήματα τα οποία λειτουργούν με μπαταρίες ιόντων λιθίου, η Honda λέει ότι θα ακολουθήσει μια υβριδική λύση «ως μέσο για να προσφέρει το εύρος που επιθυμούν οι πελάτες μας».

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αεροσκάφη με μπαταρίες θα μπορούν να επιτύχουν ένα μέγιστο βεληνεκές «αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων».

Σημειώνει ότι θα αποφασίσει εάν θα προσφέρει μια εμπορική υπηρεσία ταξί «πριν από το 2025», με στόχο να λάβει κανονιστική πιστοποίηση και να ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία έως το 2030.