Microsoft: Στο στόχαστρο Ρώσων, Κινέζων και Ιρανών hackers οι αμερικανικές εκλογές
11/09/2020 | 11:01
08/08/2025 | 03:45
Ο αντιπρόεδρος της Microsoft για την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πελατών, Tom Burt, έγραψε σε μια δημοσίευση ότι οι ειδικοί της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είδαν πρόσφατα μια αύξηση στις εκστρατείες των hacker.
«Τις τελευταίες εβδομάδες, η Microsoft εντόπισε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν άτομα και οργανισμούς που εμπλέκονται στις προσεχείς προεδρικές εκλογές», έγραψε ο Burt, αναφέροντας πως αυτοί προέρχονται από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.
Η εταιρεία διαπίστωσε ότι υπήρξε μια αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες των ρωσικών ομάδων που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν παλιούς συνδυασμούς ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης σε σχεδόν 7.000 λογαριασμούς, μερικοί από τους οποίους σχετίζονται με τις εκλογές. Καμία δεν ήταν επιτυχείς.
Την ίδια στιγμή, παρόλο που η Microsoft δεν βρήκε καμία άμεση ένδειξη ότι οι Κινέζοι hacker αναζητούν περισσότερα από πληροφορίες σχετικά με τις καμπάνιες, έχουν «έμμεσα και ανεπιτυχώς στοχεύσει την προεδρική εκστρατεία εκστρατεία του Joe Biden μέσω λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκουν σε άτομα που σχετίζονται με αυτήν.
Ο Jamal Brown, γραμματέας Τύπου του Biden, σημείωσε σε ένα email ότι η Microsoft τόνισε πως οι απόπειρες ήταν ανεπιτυχείς. «Γνωρίζουμε από την αρχή της εκστρατείας μας ότι θα υποστούμε τέτοιες επιθέσεις και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ξεχωριστά, ο Burt έγραψε ότι «μια ομάδα δραστηριοτήτων» που λειτουργεί από το Ιράν «προσπάθησε ανεπιτυχώς να συνδεθεί στους λογαριασμούς των αξιωματούχων της διοίκησης και της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump» τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Η Thea McDonald, αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου για την εκστρατεία του Trump, είπε σε ένα email ότι «δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε κακόβουλη δραστηριότητα να κατευθύνεται στην εκστρατεία». «Συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας, τη Microsoft και άλλους, για να μετριάσουμε αυτές τις απειλές. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και δεν σχολιάζουμε δημοσίως τις προσπάθειές μας».
Με πληροφορίες από nbcnews.com
Σχολιάστε