NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Τέλος εποχής: Το Google+ αποχαιρετά το καταναλωτικό κοινό

Τέλος εποχής: Το Google+ αποχαιρετά το καταναλωτικό κοινό
08_10_2018 | 21:48 08_10_2018 | 21:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία προσπαθούσε να αποκτήσει ένα κομμάτι από την πολυπόθητη πίτα της αγοράς των κοινωνικών δικτύων, η Google ανακοίνωσε, πριν από μερικά λεπτά, πως το Plus - ή Google+ όπως ήθελε να το ονομάζει - οδεύει προς το τέλος του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία θα τερματίσει τη λειτουργία του για το καταναλωτικό κοινό, κάτι που θα λάβει χώρα μέσα στους επόμενους 10 μήνες και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2019.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται μετά και την αποκάλυψη ενός προβλήματος ασφαλείας το οποίο έδινε στους developers εφαρμογών πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένων χρηστών. Αν και το κενό εντοπίστηκε και διορθώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, η γνωστοποίηση του έγινε σήμερα.

Η Google υπογραμμίζει πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ποιοι χρήστες επηρεάστηκαν από αυτό, εντούτοις, σχετική ανάλυση που αναφέρει πως πραγματοποίησε, έδειξε πως τα «θύματα» θα μπορούσαν να φτάσουν τις 500.000. Την ίδια στιγμή, δεν βρέθηκαν «στοιχεία που να δείχνουν πως κάποιος developer γνώριζε για το πρόβλημα ή εκμεταλλεύτηκε το API», ενώ δεν εντοπίστηκαν και αποδείξεις κακής χρήσης δεδομένων.

Το Google Plus θα στοχεύσει πλέον στους enterprise χρήστες, για τους οποίους θα κάνουν την εμφάνιση τους και νέα χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr