NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Social Hackers Academy​: Οι σημερινοί πρόσφυγες και άνεργοι, οι αυριανοί προγραμματιστές

Το πρώτο coding school στην Ελλάδα που βοηθά στην κοινωνική ένταξη των ανέργων, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

H Social Hackers Academy είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία βασισμένη στην Αθήνα που δημιουργήθηκε από τρεις συνιδρυτές (Δαμιανός Βαβανός, Chris Owen, Michael Thomas) οι οποίοι σκέφτηκαν ότι μια βιώσιμη λύση για την κρίση είναι η ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην κοινωνία μέσα από την εκπαίδευσή τους στον προγραμματισμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «σήμερα υπάρχουν 61.000 πρόσφυγες που έχουν κολλήσει στην Ελλάδα. Λόγω της οικονομικής κρίσης, η χώρα είναι από τις λιγότερο προετοιμασμένες στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσει αυτήν την εισροή ανθρώπων. Επί του παρόντος, οι κατοικίες, τα τρόφιμα, το νερό και άλλες υπηρεσίες πληρώνονται σε μεγάλο βαθμό από κυβερνητικούς οργανισμούς και ΜΚΟ. Αλλά πολύ λίγα χρήματα επενδύονται σε βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα όπως η επίσημη εκπαίδευση και η κατάρτιση δεξιοτήτων. Ταυτοχρόνως υπάρχουν 100.000 άνεργοι απόφοιτοι θετικών σχολών οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε εργασία».

Τον τελευταίο χρόνο, με 44 συμμετέχοντες, 393 εκπαιδευτικές ώρες, 1100 ώρες εργαστηρίων και προσωπικών μαθημάτων, πάνω από 110 ώρες σε σεμινάρια soft skills development, CV building, LinkedIn coaching και business coaching, η πρώτη τάξη αποφοίτησε και οι 7 απόφοιτοι αυτής έχουν ήδη βρει εργασία ή είναι σε διαδικασία συνεντεύξεων, αναμένοντας 100% απορρόφηση μέχρι μέσα Οκτώβρη. Την ίδια στιγμή, σε περίπου 1,5 μήνα αποφοιτεί η επόμενη τάξη, με οκτώ άτομα, όπου αναμένεται και πάλι 100% απορρόφηση.

Τα έσοδα της Social Hackers Academy προέρχονται, ως τώρα, από εταιρείες και Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου της τεχνολογίας, ενώ στις 26 Σεπτέμβρη ξεκίνησε η 2η crowdfunding καμπάνια.

Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα crowdfunding του Social Hackers Academy - Coding School εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr