NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός «NASA Space Apps Challenge» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός «NASA Space Apps Challenge» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη
10_10_2018 | 15:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός της NASA «Space Apps Challenge» επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 12-14 Οκτωβρίου 2018.

Το NASA Space Apps Challenge αποτελεί ένα τριήμερο hackathon, κατά τη διάρκεια του οποίου προγραμματιστές, επιστήμονες, μηχανολόγοι, σχεδιαστές και καλλιτέχνες συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών. Το 2017, η παγκόσμια συμμετοχή στον διαγωνισμό άγγιξε τους 25.140 πολίτες από 69 χώρες και 187 πόλεις, ενώ φέτος αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του πλανήτη Γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA.

Φέτος,  ο  GREEK  NEWSPACE  SOCIETY,  a  chapter  of  the  National  Space  Society,  ένας  μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στην προώθηση των δραστηριοτήτων της Νέας Διαστημικής Οικονομίας στο ελληνικό κοινό, και ιδιαίτερα στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων σε αυτόν τον τομέα, διοργανώνει το NASA Space Apps Challenge Thessaloniki 2018, και προσκαλεί όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις και να εξερευνήσουν τον πιο πολύπλοκο πλανήτη στα χρονικά της επιστήμης, τη Γη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του OK!Thess (Komotinis 2, 54655), από τις 18:00 της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου έως τις 20:00 της Κυριακής 14 Οκτωβρίου.

Δήλωσε συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα του Space Apps Challenge από εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr