NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Εξέλιξη-ορόσημο για το Linux: Η Microsoft προσχωρεί στο Open Invention Network

Εξέλιξη-ορόσημο για το Linux: Η Microsoft προσχωρεί στο Open Invention Network

Μια δεκαετία μετά τις αναφορές πως το ανοικτού κώδικα λειτουργικό σύστημα Linux καταπατά περισσότερες από 200 καταχωρημένες πατέντες της, η Microsoft ανακοίνωσε πως προσχωρεί στο Open Invention Network και συνεισφέρει σε αυτό με 60.000 ευρεσιτεχνίες της.

Σε μια κίνηση που κάποτε θα φάνταζε αδύνατη, η γνωστή εταιρεία παραχωρεί τις πατέντες της προς χρήση στα ανοικτού κώδικα λογισμικά άλλων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων αντιπάλων όπως η IBM και η Google, σε μια προσπάθεια «να προστατέψει το Linux» από πιθανά νομικά προβλήματα.

Όπως δήλωσε ο Erich Andersen, corporate vice president και chief IP counsel της Microsoft, «πιστεύουμε ότι η προστασία που προσφέρει το Open Invention Network στην κοινότητα ανοικτού κώδικα βοηθά στην αύξηση της παγκόσμιας συμβολής και της υιοθέτησης open source τεχνολογιών».

Το OIN ιδρύθηκε το 2005 σε μια προσπάθεια κοινής χρήσης ευρεσιτεχνιών, χωρίς δικαιώματα, από οποιαδήποτε εταιρεία, ίδρυμα ή άτομο, που συμφωνεί να μην διεκδικήσει πατέντες ενάντια στο λειτουργικό σύστημα Linux ή σε εφαρμογές που σχετίζονται με αυτό.

Με πληροφορίες από eweek

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr