NEWSFLASH...

Top 15

2

Επιχειρήσεις & Know-how

Δωδώνη: Η γαλακτοβιομηχανία από την Ήπειρο που εξάγει σε 52 χώρες [Συνέντευξη]

Ο Μιχαήλ Παναγιωτάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Δωδώνη, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η γαλακτοβιομηχανία, μετά και την ιδιωτικοποίηση στα τέλη του 2012, τη «σχέση» της με την τοπική κοινωνία και τους παραγωγούς της Ηπείρου αλλά και για την εξαγωγική δραστηριότητα της, που «μετρά» 52 χώρες.

3

Personal Coaching

Τα 4 μυστικά για να γίνεις χαρούμενος εργαζόμενος!

Μπορεί κάποιες φορές να αισθάνεσαι ότι η δουλειά σου δεν σε γεμίζει. Κάποιες άλλες οι απαιτήσεις και όλα όσα έχεις να κάνεις είναι τόσα πολλά, που φλερτάρεις έντονα με το burnout. Πασχίζεις να βρεις την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και κάνεις το λάθος που κάνουν όλοι: αντιμετωπίζεις τη δουλειά σαν κάτι καταναγκαστικό και αναζητάς το νόημα και την ευτυχία στη ζωή εκτός δουλειάς. Ναι! Μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και εντός δουλειάς!

4

Καριέρα & HR

Το καίριο ερώτημα που θα έπρεπε αλλά μάλλον δεν θέτεις στο κολέγιο όπου σκέφτεσαι να φοιτήσεις

Οι υποψήφιοι φοιτητές και οι γονείς τους τείνουν να θέτουν τα ίδια ερωτήματα πριν επιλέξουν κολέγιο και πρόγραμμα σπουδών. Ένα από τα πρώτα μεταξύ αυτών είναι: τι θα μπορώ να κάνω όταν αποφοιτήσω; Ποιες είναι οι προοπτικές εργασίας για κάποιον που έχει πτυχίο σε αυτόν τον τομέα; Πολλοί επίσης ζητούν να μάθουν ποια μαθήματα θα παρακολουθήσουν και τι θα διδαχθούν.

5

Εκ του Ασφαλούς

Πώς θα προχωρήσετε σε επιχειρηματικά ανοίγματα και εξαγωγές «εκ του ασφαλούς»

Πόσοι επιχειρηματίες μικρών, μεσαίων ή μεγάλων επιχειρήσεων δεν αντιμετώπισαν ή δεν αντιμετωπίζουν αδυναμίες πελατών τους να πληρώσουν; Πόσες επιχειρήσεις συναλλάσσονται με αίσθημα ασφάλειας; Πόσοι γνωρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους που ελλοχεύουν από τις επί πιστώσει συναλλαγές; Και ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται να ξεκινήσουν συνεργασίες σε νέες αγορές, με νέους πελάτες που θεωρούν επιχειρηματικές ευκαιρίες;

6

Επιχειρήσεις & Know-how

Τίποτα πιο πάνω από το επιχειρηματικό σας πλάνο

Η αρχή στον δύσκολο, αλλά και συναρπαστικό χώρο του επιχειρείν κρύβει πολλές δυσκολίες και έχει πάντοτε ιδιαιτερότητες. Όπως θα δείτε σε όλα τα εγχειρίδια marketing, εάν είστε φιλόδοξος επιχειρηματίας (entrepreneur), για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση χρειάζεστε την επιχειρηματική ιδέα, την ομάδα διαχείρισης και το κεφάλαιο. Όταν αυτά γίνουν πράξη τότε υπάρχει επιχείρηση.

7

Επιχειρήσεις & Know-how

Red Bull: Το ενεργειακό ποτό που είχε γεύση... συνταγογραφούμενου φαρμάκου

Όταν εμφανίστηκαν στην αγορά τα πρώτα ενεργειακά ποτά, απευθύνονταν κυρίως σε αθλητές. Σύντομα όμως τα προϊόντα αυτά άρχισαν να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή με αποτέλεσμα να επεκταθούν και σε άλλες αγορές, όπως είναι οι έφηβοι και νέοι ηλικίας 18-34 ετών που θέλουν να ταυτίζονται με τον δραστήριο και δυναμικό τρόπο ζωής και οι οποίοι επιλέγουν να αυξήσουν την ενέργειά τους, να αντισταθμίσουν την έλλειψη ύπνου και να τα αναμίξουν με αλκοόλ.

8

Επιχειρήσεις & Know-how

Νέος στο επιχειρείν; Ξεχώρισε από τους ανταγωνιστές σου!

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές. Ο ανταγωνισμός στον επιχειρηματικό κόσμο είναι αδιαμφισβήτητος. Υπάρχει πάντα μια άλλη επιχείρηση που προσφέρει προϊόντα ή υπηρεσίες παρόμοιες με αυτές που έχετε και δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως είναι να ξεχωρίσετε ανάμεσα στο πλήθος των ομοειδών επιχειρήσεων.

9

Personal Coaching

Διώξε τα εμπόδια: 35 βήματα για να φτάσεις στην κορυφή

Όλοι μας αγωνιζόμαστε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και να αγγίξουμε την επιτυχία. Ο δρόμος βέβαια δεν είναι εύκολος και κάπου στην πορεία μπορεί να τον χάσουμε. Μπορεί όμως να μην τον βρούμε και ποτέ. Γιατί; Γιατί αναλωνόμαστε σε λάθος πράγματα και χάνουμε τον στόχο μας.

11

Marketing & Sales

6 μύθοι για το Personal Branding

​Από το 1997 που εμφανίστηκε ο όρος, το personal branding αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και αρκετών παρανοήσεων αναφορικά με το τι σημαίνει και ποιους αφορά. Ας δούμε κάποιες.

12

Επιχειρήσεις & Know-how

MicroΕπιχειρήσεις: Ο πυλώνας της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας

«Ο θάνατος του εμποράκου», ένα από τα έργα-σταθμούς του μεταπολεμικού αμερικανικού θεάτρου, αναδύεται αιχμηρά επίκαιρος σε αυτήν τη νέα παραγωγή. Στο δράμα του Άρθουρ Μίλερ, ένας άνδρας και η οικογένειά του βρίσκονται αιχμάλωτοι στις πιέσεις και τις αυταπάτες του «αμερικανικού ονείρου». Στην Ελλάδα της δημοσιονομικής προσαρμογής, χιλιάδες εμποράκοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις συνέπειες της κρίσης προσπαθώντας να επιβιώσουν.

14

Καινοτομία & Τεχνολογία

Πώς οργανώνει τις πληροφορίες και κατατάσσει τις ιστοσελίδες η Google;

H Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. Πώς λειτουργεί; Πως κάνει crawling, indexing, serving και ranking;

15

Καινοτομία & Τεχνολογία

Creator Studio: Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για Social Media Managers

H διαχείριση των κοινωνικών δικτύων και συγκεκριμένα η διαχείριση των Instagram λογαριασμών πολλές φορές μετατρέπεται σε «πονοκέφαλο» για τους Social Media Managers μέσω third party tools, καθώς πολλές φορές τα εργαλεία αυτά στέλνουν ειδοποιήσεις (notifications) πριν τη δημοσίευση του περιεχομένου στο Instagram.

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr