NEWSFLASH...

Top 15

1

Επιχειρήσεις & Know-how

Γιάννης Ταμπάρης: Από τη Δημοτική αστυνομία στη μελισσοκομία και τις εξαγωγές σε 16 χώρες!

Ο Γιάννης Ταμπάρης, Director Manager και Founder της εταιρείας «Χρυσόμελο», μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για το πώς βρέθηκε από τον δημόσιο τομέα στον χώρο της μελισσοκομίας, για την «σταθερή κι ανοδική εξαγωγική δραστηριότητα σε 16 χώρες» αλλά και για τις δυσκολίες του ελληνικού επιχειρείν.

2

Εκ του Ασφαλούς

Ν. Βελλιάδης: «Μα γιατί να ασφαλιστώ αφού η ασφαλιστική δεν θα με πληρώσει;»

Τη νοοτροπία του Έλληνα πολίτη σε σχέση με τον Βόρειο Ευρωπαίο προσπαθεί να εξηγήσει, σε συνέντευξη του στο epixeiro.gr, ο κ. Νίκολαος Βελλιάδης πρόεδρος της Brokers Union και της Blue Aigaion, υπογραμμίζοντας ότι ο Ευρωπαίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ακόμα και ο επιχειρηματίας ή οι διοικήσεις των εταιρειών βάζουν την ασφάλεια τους σε δευτερεύουσα θέση, κινδυνεύοντας μέχρι και με παύση λειτουργιών.

3

How To

15 μυστικά για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας στο Gmail!

Την 1η Απριλίου του 2004, η Google παρουσίασε το Gmail. Την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που, αν και έκανε την εμφάνιση της Πρωταπριλιά, δεν ήταν καθόλου ψέμα. Το Gmail άλλαξε τα δεδομένα του email, πόσο μάλλον εκείνου που προσφέρεται δωρεάν. Ως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όμως, πολλαπλασίασε και τους... πονοκεφάλους.

4

Καινοτομία & Τεχνολογία

Β. Ανδρικόπουλος: Ο Έλληνας της λίστας «30 Under 30 Europe - Finance» του Forbes! [Συνέντευξη]

Ο Βαγγέλης Ανδρικόπουλος, VC Analyst της βρετανικής Outlier Ventures, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για την τεχνολογία του blockchain, το AI και το IoT, με αφορμή και την πρόσφατη διάκριση του στη λίστα «30 Under 30 Europe - Finance 2019» του Forbes.

5

Food for Thought

Απόβαση στη Νορμανδία: Το πολυτελές γιοτ του Ωνάση που τα έβαλε με τους Ναζί

6 Ιουνίου 1944. Οι συμμαχικές δυνάμεις κατευθύνονται προς τα παράλια της Γαλλίας. Σκοπός της Επιχείρησης Επικυρίαρχος (που θα μείνει γνωστή στην ιστορία ως Απόβαση στη Νορμανδία ή απλώς ως «D-Day») είναι να δημιουργηθεί ένα προγεφύρωμα μέσω του οποίου οι Σύμμαχοι θα περάσουν στρατεύματα από τη Μεγάλη Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη.

6

Food for Thought

Η εξάρτηση από το shopping και πως αντιμετωπίζεται

Υπάρχουν φορές που αγοράσαμε κάτι χωρίς να το χρειαζόμαστε, αλλά απλώς μας έκανε να νιώσουμε καλύτερα εκείνη την στιγμή. Αυτό μπορεί να κρύβει ότι χρειαζόμασταν τη ντοπαμίνη, ουσία που μας προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα.

7

Startup

C4P: Η startup που αναπτύσσει AI λογισμικό «τόσο έξυπνο όσο ένας έξυπνος επιχειρηματίας»

Ποια η σχέση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης με τους δημόσιους διαγωνισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; O Ανδρέας Θανόπουλος, CEO της C4P, μιας startup με έδρα της Βρυξέλλες, μας αναλύει τον ιδιαίτερο τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη εταιρεία, «αποκαλύπτοντας» και τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά.

8

Εκ του Ασφαλούς

Οι Έλληνες που ασφάλισαν την πρώτη αποστολή στην Σελήνη πριν 50 χρόνια!

Με τον τίτλο «το πρώτον εις την ιστορίαν αστρασφαλιστήριον ζωής» εξεδόθη τον Ιούλιο του 1969 το συμβόλαιο ασφάλισης των αστροναυτών Neil Armstrong, Edwin Aldrin και Michael Collins του πληρώματος του θρυλικού Apollo 11 που εξετέλεσε την πρώτη αποστολή στην Σελήνη πριν 50 χρόνια.

9

Εκ του Ασφαλούς

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Το μυστικό για να ταξιδέψετε άνετα και σίγουρα

Ο μήνας των καλοκαιρινών μας διακοπών φτάνει, σε περίπου 15 ημέρες. Η Αθήνα θα πάρει όψη ερήμου. Η μεγάλη απόδραση των κατοίκων της πόλης, όπως και άλλων πόλεων της Ελλάδας, βρίσκεται προ των «τειχών».

10

Success stories

Σ. Κανακίδης, Όμιλος Hilton: Είναι ευκαιρία να λάμψει η Μεσογειακή διατροφή με άρωμα Ελλάδας

Ο Σταύρος Κανακίδης σπούδασε στη La Chef Levi, έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες και είναι μέντορας του Ομίλου Hilton για τη νέα γενιά μαγείρων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον, εργάζεται ως Executive Head Chef στο Hilton Cambridge City Centre. Σήμερα, μιλάει στο epixeiro.gr για τον κόσμο της μαγειρικής, τις απαιτήσεις που υπάρχουν αλλά και για τη «δύναμη» της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

11

Εκ του Ασφαλούς

N. Ζάχος, NP Ασφαλιστική: Οι τρεις παράγοντες που θα δώσουν ρυθμό στο Χρηματιστήριο

​Με το 70% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του να ανήκει σε ξένα ισχυρά χέρια, το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι άμεσα εξαρτώμενο από τις διεθνείς εξελίξεις, διευκρινίζει σε συνέντευξη του στο epixeiro.gr ο Νικόλαος Ζάχος, Διευθυντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών της «NP Ασφαλιστική», συμπληρώνοντας ότι βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα η πορεία του εξαρτάται από τις τομές στην οικονομία που θα κάνει η νέα κυβέρνηση.

12

TourismLab

Θα αποτελέσει ο πολιτισμός εμπειρία για τον ξένο επισκέπτη της Αθήνας;

Στην Αθήνα του 2019 παίζει μία θεατρική παράσταση τελείως διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει. Εκτός του ότι είναι εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά και απευθύνεται σε τουρίστες, παρουσιάζει το ταξίδι ενός τουρίστα της Αθήνας μέσα από τους ελληνικούς μύθους. Εμπνευστής και υλοποιητής του έργου είναι ο κύριος Γιάννης Χονδροκούκης​, παραγωγός στην εταιρεία Koilon Productions, ​τη συνέντευξη του οποίου φιλοξενούμε.

14

Unlocking Digital

Ζούμε ήδη την επόμενη μέρα της ψηφιακής επανάστασης

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μ’ ενδιέφερε το digital και ό,τι περιστρέφεται γύρω από αυτό! Aνήκω σ’ εκείνους που έχουν παρακολουθήσει από κοντά όλη την εξέλιξή του μέχρι σήμερα, η οποία και μ’ έχει συνεπάρει απόλυτα.

15

Καινοτομία & Τεχνολογία

Ecotrophelia 2019: Οι βραβευμένες ομάδες παρουσιάζουν τα καινοτόμα προϊόντα που ανέπτυξαν!

Για ακόμη μια χρονιά και με μεγάλη επιτυχία, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) διοργάνωσε τον Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής «Ecotrophelia 2019». Σήμερα, οι τρεις πρώτες ομάδες μιλούν στο epixeiro.gr για τα προϊόντα που ανέπτυξαν, τη διάκριση τους και τα επόμενα βήματα!

Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr