NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Στην τελική φάση για το βραβείο iCapital προκρίθηκε η Αθήνα

16_10_2018 | 14:41 16_10_2018 | 14:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα

Στους έξι διεκδικητές και στην τελική φάση του βραβείου για τις πιο καινοτόμες ευρωπαϊκές πόλεις προκρίθηκε η Αθήνα, διεκδικώντας την διάκριση European Capital of Innovation 2018.

Στις υπόλοιπες διεκδικήτριες του βραβείου εντοπίζεται το Ώρχους της Δανίας, το Αμβούργο της Γερμανίας, το Λέουβεν του Βελγίου, η Τουλούζη της Γαλλίας και το Ούμεο της Σουηδίας.

Όπως δήλωσε ο Carlos Moedas, Επίτροπος για θέματα έρευνας, επιστήμης και καινοτομίας «πολλές ευρωπαϊκές πόλεις είναι παγκόσμιοι ηγέτες στην αστική καινοτομία. Εντοπίζουν νέους τρόπους συμμετοχής των πολιτών στην καθημερινή ζωή, υποστήριξης της επιχειρηματικής ανάπτυξης και προσαρμογής στις παγκόσμιες προκλήσεις και στη διατήρηση του τοπικού κοινωνικού ιστού. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι για το ευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας είναι απόδειξη αυτών των προσπαθειών».

Η νικήτρια πόλη θα ανακοινωθεί στις 6 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της Web Summit στη Λισαβόνα, κερδίζοντας και ένα ποσό ύψους 1 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης των καινοτόμων δραστηριοτήτων της. Άλλες πέντε χώρες θα λάβουν από 100.000 ευρώ.

Πριν από μερικές εβδομάδες, το epixeiro είχε φιλοξενήσει συνέντευξη της αντιδημάρχου Αθηναίων, Αμαλίας Ζέπου, με αφορμή την υποψηφιότητα της πόλης για το βραβείο iCapital.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr