NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ISO/IEC 17025:2017 για Εργαστήρια Δοκιμών και Διακριβώσεων

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ISO/IEC 17025:2017 για Εργαστήρια Δοκιμών και Διακριβώσεων

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης αναγνωρισμένο από το Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων STAREGISTER, μέλος του IPC.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξειδίκευση των εκπαιδευομένων παρέχοντάς τους την απαιτούμενη γνώση, τα εφόδια και  λειτουργικά εργαλεία για την κατανόηση των απαιτήσεων του προτύπου ISO/IEC 17025 ώστε να διευκολυνθεί ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας Εργαστηρίων Δοκιμών και Διακριβώσεων κατά ISO 17025:2017.

Φορέας Εκπαίδευσης

Η BQC , αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της κατάρτισης έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών σε όλον τον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί για να προσφέρει γνώσεις και εμπειρία υψηλού επιπέδου στον τομέα της Εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει η BQC είναι πιστοποιημένα από το Διαπιστευμένο φορέα Πιστοποίησης Προσώπων STAREGISTER, μέλος του IPC.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Οι απαιτήσεις βασίζονται στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο (ISO/IEC 17025) για τα εργαστήρια δοκιμών ή διακριβώσεων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση εργαστηρίων παγκοσμίως. Φορείς Διαπίστευσης Εργαστηρίων χρησιμοποιούν αυτό το πρότυπο για την αξιολόγηση των παραγόντων που σχετίζονται με την ικανότητα ενός εργαστηρίου να παράγει ακριβή αποτελέσματα δοκιμών και διακριβώσεων, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

  • τεχνική επάρκεια του προσωπικού
  • αξιοπιστία και καταλληλόλητα των μεθόδων ελέγχου
  • ιχνηλασιμότητα των μετρήσεων και διακριβώσεων ως προς τα εθνικά πρότυπα
  • καταλληλότητα, διακρίβωση και συντήρηση του εξοπλισμού δοκιμών
  • περιβάλλον δοκιμών
  • δειγματοληψία, μεταχείριση και μεταφορά των στοιχείων δοκιμής
  • διασφάλιση της ποιότητας των αποτελεσμάτων των δοκιμών και των διακριβώσεων

Η Διαπίστευση Εργαστηρίου παρέχει ένα μέσο αξιολόγησης της ικανότητας των εργαστηρίων να διενεργούν συγκεκριμένους τύπους δοκιμών, μετρήσεων και διακριβώσεων. Επιτρέπει, επίσης, στο εργαστήριο να διαπιστώσει αν εκτελεί τις εργασίες του σωστά και με βάση τα κατάλληλα πρότυπα. Εταιρείες παραγωγής μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιούν τη διαπίστευση εργαστηρίου προκειμένου να επιβεβαιώσουν τους ελέγχους των προϊόντων που πραγματοποιούνται στα εργαστήρια εντός των εγκαταστάσεών τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η διαπίστευση εργαστηρίου παρέχει επίσημη και παγκόσμια αναγνώριση στα αποτελέσματα εργαστηρίων, παρέχοντας έτσι έναν εύκολο τρόπο στους πελάτες να βρουν αξιόπιστες υπηρεσίες δοκιμών και διακριβώσεων, ικανές να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το ISO/IEC 17025 είναι ένα πρότυπο αποκλειστικά για τη διαχείριση και βελτίωση της ποιότητας εργαστηρίων κάθε είδους. Με την εφαρμογή του προτύπου η επάρκεια του εργαστηρίου αναπτύσσεται με σεβασμό προς το ανθρώπινο δυναμικό του, τον εξοπλισμό, τις μεθόδους και το περιβάλλον δοκιμών.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Διευθυντές / Στελέχη Εργαστηρίων, Επιστήμονες, Μηχανικούς, Επιθεωρητές/Αξιολογητές και Συμβούλους
  • Προσωπικό διαπιστευμένων ή υπό αίτηση διαπίστευσης εργαστηρίων ή εργαστηρίων που σχεδιάζουν να διαπιστευθούν κατά ISO/IEC 17025
  • Προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την τεχνική ή ποιοτική διαχείριση των δοκιμών ή διακριβώσεων που εκτελούνται      

Περιεχόμενα Εκπαιδευτικού Προγράμματος

  • Εισαγωγή στη Διαπίστευση Εργαστηρίου
  • Ικανότητες διαχείρισης και ηγεσίας του υπεύθυνου εφαρμογής του Προτύπου, ώστε να οργανώσει όλες τις δραστηριότητες ποιότητας του εργαστηρίου
  • Ερμηνεία, επεξήγηση και τεχνικές εφαρμογής του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ISO/IEC 17025:2017
  • Μεθοδολογία ανάλυσης διακινδύνευσης        

Μεθοδολογία Εκπαίδευσης

Οι μέθοδοι διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτική εξάσκηση και ομαδική συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες καλούνται να διεκπεραιώσουν ομαδικές και ατομικές ασκήσεις και εργασίες, που στόχο έχουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους (διαχείριση χρόνου, ομαδικό πνεύμα, συνεργασία). Στο τέλος, ένα τεστ αξιολόγησης και ένα ερωτηματολόγιο ικανοποίησης διανέμονται στους συμμετέχοντες µε σκοπό την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσής τους και της επίτευξης των σκοπών της.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης

Τρίτη,       30.10.2018 : 09.00 – 17.00  

Tετάρτη,  31.10.2018 : 09.00 – 17.00 

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ: 16

Παροχές

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό χωρίς επιπλέον κόστος, καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης αναγνωρισμένο από το Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων STAREGISTER, μέλος του IPC.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 230€. Κάθε 2η συμμετοχή από την ίδια εταιρεία θα έχει έκπτωση 10%. Παρέχονται ειδικές τιμές σε ανέργους και φοιτητές.

Το κόστος συμμετοχής μπορεί να χρηματοδοτηθεί µέσω του ΟΑΕ∆ (ΛΑΕΚ 0,24%). Ο ΟΑΕ∆ παρέχει στις εταιρίες την δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού τους, εκμεταλλευόμενες το 0,24% από τις εργοδοτικές εισφορές. Περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να βρείτε στο site του ΟΑΕ∆ ( http://laek.oaed.gr ).

Η υποβολή αίτησης υπαγωγής στο πρόγραµµα ΛΑΕΚ 0,24%, πρέπει να γίνει το αργότερο 5 εργάσιµες πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράµµατος.

Εγγραφές

Για διευκρινίσεις και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Νίκη Πανοπούλου, Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος, στο 2112213726, ή με email: training@bqc.gr.

Η προθεσμία των εγγραφών είναι 26/10/2018.

Περισσότερες λεπτομέρειες

 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr