NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ιταλία: Πρόστιμα σε Apple & Samsung για εσκεμμένη επιβράδυνση των smartphones

Ιταλία: Πρόστιμα σε Apple & Samsung για εσκεμμένη επιβράδυνση των smartphones
Φωτογραφία: Kārlis Dambrāns

Πρόστιμα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ έκαστο επέβαλε η ιταλική Αρχή για θέματα ανταγωνισμού στις Apple και Samsung, μετά από καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούσαν τις αναβαθμίσεις λογισμικού για να επιβραδύνουν τη λειτουργία των smartphone τους.

Την ίδια στιγμή, η Apple καλείται να πληρώσει επιπρόσθετο πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ για θέματα που σχετίζονται με τις μπαταρίες των συσκευών και τις πληροφορίες που έδινε η εταιρεία για τη διατήρηση και αντικατάσταση αυτών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κάποια firmware updates των Apple και Samsung «είχαν προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες και σημαντική μείωση των επιδόσεων, επιταχύνοντας έτσι την διαδικασία αντικατάστασής τους» από τους καταναλωτές.

Αναφέρεται, δε, πως οι δύο κατασκευάστριες δεν παρείχαν επαρκείς πληροφορίες επί του θέματος ή τρόπους επαναφοράς των συσκευών στην πρότερα κατάσταση.

Αν και, μέχρι σήμερα, δεν είχε τεθεί θέμα με τα updates της Samsung, η Apple είχε ενημερώσει την περασμένη χρονιά πως υπήρχε η δυνατότητα επιβράδυνσης κάποιων συσκευών που ατώπιζαν πρόβλημα με την μπαταρία τους, αρνούμενη όμως πως έκανε οτιδήποτε για να μειώσει τον χρόνο ζωής των προϊόντων.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr