NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Μ. Βρετανία: Πρόστιμο 565.000 ευρώ στην Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Μ. Βρετανία: Πρόστιμο 565.000 ευρώ στην Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Πρόστιμο ύψους 500.000 λιρών Αγγλίας (565.000 ευρώ), που αποτελεί και το μέγιστο δυνατό ποσό, επέβαλαν οι ρυθμιστικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας στην Facebook, λόγω «σοβαρών παραβιάσεων θεμάτων που σχετίζονται με την προστασία προσωπικών δεδομένων».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. τα δεδομένα τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου χρηστών από τη Μεγάλη Βρετανία τέθηκαν σε κίνδυνο από το γνωστό κοινωνικό δίκτυο. Όπως αναφέρει το Information Commissioner's Office (ICO), τα δεδομένα επεξεργάστηκαν μεταξύ 2007 και 2014 και ήταν διαθέσιμα σε οποιονδήποτε developer χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

«Η Facebook απέτυχε να προστατέψει επαρκώς την ιδιωτικότητα των χρηστών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παράνομη επεξεργασία των δεδομένων. Μια εταιρεία του μεγέθους και τις εξιδανίκευσης της θα έπρεπε να ξέρει και να πράξει καλύτερα» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η ICO θα δώσει περισσότερα στοιχεία γύρω από τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα, για πολιτική στόχευση, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Υπενθυμίζεται πως στο επίκεντρο του σκανδάλου που σχετίζεται με το προαναφερθέν ζήτημα βρέθηκε η εταιρεία Cambridge Analytica, η οποία - μεταξύ άλλων - είχε βασικό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια του Donald Trump.

Με πληροφορίες από CNBC, Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr