NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Google: Νέα λειτουργία διαγραφής του ιστορικού αναζήτησης

Google: Νέα λειτουργία διαγραφής του ιστορικού αναζήτησης
25_10_2018 | 14:00 25_10_2018 | 14:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Η Google ξεκίνησε μία νέα λειτουργία με την οποία διευκολύνει τους χρήστες να διαγράψουν το ιστορικό αναζήτησης.

Πρωτύτερα, οι χρήστες έπρεπε να επισκεφτούν τη σελίδα προορισμού του λογαριασμού τους στη Google για να δουν και να διαγράψουν τις παλιότερες αναζητήσεις, ωστόσο τώρα μπορούν να το κάνουν μέσα από το ίδιο το search.

Πατώντας στις τρεις γραμμές στα αριστερά του Google search εμφανίζεται η επιλογή "Your data in Search". Από εκεί η Google δείχνει τις πρόσφατες αναζητήσεις και δίνει τη δυνατότητα της διαγραφής.   

Αυτή η νέα λειτουργία ξεκίνησε ήδη σε desktop και mobile, ενώ σε μερικές εβδομάδες θα ξεκινήσει στο Google app για iOS και Android και σε έναν χρόνο περίπου στο Google Maps.

Το νέο μενού "Your data in Search" θα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις διαφημίσεων και τον έλεγχο δραστηριότητας, ώστε να μπορούν να αποφασίζουν ποιες πληροφορίες θα αποθηκεύει η Google για τον λογαριασμό τους.

Παρόλο που η Google δεν «πουλάει» τα δεδομένα των χρηστών, δεν παύει να τα χρησιμοποιεί για εξατομικευμένες διαφημίσεις στο search, στο Maps, στο YouTube και σε άλλα sites που χρησιμοποιούν τις διαφημιστικές της πλατφόρμες.

Στόχος αυτής της νέας λειτουργίας είναι να μπορούν οι χρήστες να έχουν έλεγχο του απορρήτου τους μέσα από τα ίδια τα προϊόντα της Google και να φτιάχνουν τις ρυθμίσεις απορρήτου που εκείνοι επιθυμούν. 

Με πληροφορίες από cnbc.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr